Bangkok

Winkelopeningstijden en betaalmogelijkheden Bangkok

Jouw lokale TIX-gids: Peeraporn Weruwanaruk

In vrijwel ieder gebied van Bangkok vind je winkelcentra, lokale winkels en zelfs straatmarkten. Winkelcentra zijn normaal gesproken dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur. De meeste individele winkels zijn geopend van 9.00 of 10.00 uur tot 20.00 uur of zelfs later. Avondmarkten op vele straten zoals Khaosan roadPatpong avondmarktNana of Onnut markt op Sukhumvit road, openen om 17.00 uur.

De beroemde Chatuchak weekend markt begint in het weekend rond 9.00 uur druk te worden en is geopend tot 18.00 uur. Veel mensen weten niet dat Chatuchak markt ook geopend is op vrijdagavond vanaf 21.00 uur tot wel 3.00 uur 's nachts.

Lokale Valuta
De lokale valuta is Thai Baht (THB) en de wisselkoers schommelt tussen 35 en 40 Baht per Euro. Je kunt in Thailand geen andere valuta dan Thaise Baht gebruiken. De meeste winkels accepteren alleen contant geld, hoewel Visa en Mastercard vaak geaccepteerd worden in alle winkelcentra en sommige lokale winkels.

Mocht je niet voldoende contant geld op zak hebben, maak je geen zorgen! Je kunt geld opnemen bij de bankautomaten die je in elk winkelcentrum, Skytrain station en zelfs bij 7-11 winkels kunt vinden. De meeste bankautomaten accepteren kaarten van alle internationale banken. Houd er wel rekening mee dat je voor een opname bij een bankautomaat aanvullende kosten moet betalen tot wel THB 150,- per transactie. Daarnaast is er een maximum opnamebedrag wat meestal rond de THB 20.000,-  ligt, maar sommige banken gaan tot THB 30.000,-.

Suggestie of feedback?

Meer in Bangkok

Bekijk alle tips

Do's en Don'ts in Bangkok

Do's als je in Bangkok bent:

Veiligheid Bangkok

“Veel delen van de stad slapen nooit, waardoor het erg veilig is om op elk moment van de dag rond te lopen. Maar het is altijd aan te raden alert te zijn en op de hoogte van ongewenste omstandigheden.”

Luchthaven Transfer Bangkok

“Airport Rail Link is de snelste manier om te reizen van de stad naar het vliegveld, maar een openbare taxi biedt meer comfort, de reistijd is ongeveer één uur.”