Bangkok

Praktische Tips Bangkok

Jouw lokale TIX-gids: Peeraporn Weruwanaruk

Als je deze tips leest voor je aankomst in Bangkok zal je bezoek een stuk aangenamer zijn:

  • Muggen en andere kleine insecten komen veel voor maar zijn niet gevaarlijk. Je kunt bij elke 7-11 winkel Lemongrass spray kopen waarmee je beten door muggen en insecten kunt beperken.
  • Hoewel kraanwater in Bangkok drinkbaar moet zijn, is het aan te raden drinkwater te kopen, omdat het veiliger is, relatief goedkoop en je het bij elke 7-11 of andere supermarkt kunt vinden. Sommige winkels verkopen water in ondoorzichtige plastic flessen, meestal voor 5THB. Het is niet aan te raden deze te kopen omdat het in feite licht gefilterd kraanwater is.
  • Het stroomnetwerk in Thailand is gebaseerd op 220 volt. De ouderwetse elektrische stopcontacten hebben meestal twee pinnen. De moderne stopcontacten zijn geaard. Het gros van de stopcontacten kunnen met platte pinnen, ronde pinnen of beiden gebruikt worden.
  • Het weer in Bangkok en andere delen van Thailand is het hele jaar door warm en vochtig. Tijdens het regenseizoen is het meestal erg heet gedurende de dag. Rond 17.00 uur zijn er meestal hevige regenbuien die hooguit enkele uren aanhouden. Een aantal straten in Bangkok stromen snel over waardoor de wegen rond die tijd verstopt raken.
  • Er zijn 3 mobiele netwerkaanbieders in Thailand, AIS, DTAC en TRUE. Het is een zeer concurrerende markt waardoor ze allen een zeer goede service bieden met speciale pakketten voor reizigers. Je kunt Pre-paid SIM kaarten en opwaardeerkaarten kopen bij de kantoren op het vliegveld, 7-11 winkels en in winkelcentra.
  • Zorg dat je het telefoonnummer van de Ambassade en het alarmnummer in je telefoon opslaat voor noodgevallen. Het noodnummer van de politie is 191, en het nummer van de Toeristenpolitie is 1155. Voor medische noodgevallen kun je het beste het nabijgelegen ziekenhuis bellen.
Suggestie of feedback?

Meer in Bangkok

Bekijk alle tips

Winkelopeningstijden en betaalmogelijkheden Bangkok

“Mensen in Bangkok houden net als jij van winkelen! De stad is gevuld met winkelcentra en markten waar je uren kunt rondlopen.”

Do's en Don'ts in Bangkok

Do's als je in Bangkok bent:

Veiligheid Bangkok

“Veel delen van de stad slapen nooit, waardoor het erg veilig is om op elk moment van de dag rond te lopen. Maar het is altijd aan te raden alert te zijn en op de hoogte van ongewenste omstandigheden.”