Bangkok

Luchthaven Transfer Bangkok

Jouw lokale TIX-gids: Peeraporn Weruwanaruk

De echte reis begint op het moment dat jouw vlucht aankomt op Suvannabhumi International Airport. Deze luchthaven ligt in het oosten buiten Bangkok Stad op ongeveer 28 kilometer vanaf het centrum. Er zijn diverse mogelijkheden oom van de luchthaven naar de stad te reizen, afhankelijk van jouw aankomsttijd en voorkeuren; Airport Rail Link, openbare taxidiensten, openbare busdiensten, limousine-diensten, en autoverhuur.

Airport Rail Link
De snelste en goedkoopste mogelijkheid is de Airport Rail Link (SA). SA city lijn gaat van Phayathai Station naar het Airport Terminal Station en stopt onderweg bij 6 haltes in pakweg 30 minuten. Een normaal kaartje kost tussen 15 - 45THB. De SA Express doet er slechts 15 minuten over en stopt alleen bij Makkasan station en Airport Terminal Station, maar deze kost 150THB per rit. De Airport Rail Link rijdt dagelijks van 6.00 - 24.00 uur.

Openbare Taxidiensten
Als je niet aankomt tussen de openingstijden van openbaar vervoer, of wanneer je in een groep reist of met kinderen, is vervoer per openbare taxi een comfortabelere optie. De Airport Taxi Standplaats bevindt zich op de eerste verdieping, tussen gate 4 en 7 van de passagiersterminal. De dienstverlening is beperkt tot geregistreerde openbare taxi's en zijn veel veiliger vergeleken met de taxi's die mensen afzetten op het vertrekplatform op de vierde verdieping. De officiële taxi kost 50THB extra vanaf de vluchthaven. Zorg ervoor dat je de chauffeur de taximeter laat gebruiken voor de gehele afstand en houd er rekening mee dat een rit naar de stad ook over een tolweg gaat (70THB) waarvan de prijs niet inbegrepen is in de meterprijs.

Openbare Busdiensten
Er is ook een openbare busdienst vanaf de Bus Terminal bij het Transport Centrum. Je kunt een gratis Shuttle Bus Express Route nemen van de hoofdterminal tot het transport centrum. Er zijn 14 busroutes die je naar elk deel van de stad kunnen brengen en andere nabijgelegen provincies. De Bus Terminal ligt wel op een behoorlijke afstand van de airport terminal, daarentegen is de ritprijs een onverslaanbare 35THB enkele reis en rijden de bussen 24 uur per dag.

Limousine-diensten
Ben je moe van de lange vlucht en wil je in stijl naar jouw accommodatie reizen? Airport Limousine staat voor je klaar in de aankomsthal op de tweede verdieping. De ritprijs staat vast en je kunt van tevoren reserveren.

Autoverhuurdiensten
Er zijn 6 autoverhuur agentschappen; Thai Rent A CarAVISBudgetEuropcarHertz, en Sixt Rent A Car. Deze diensten kun je vinden op de tweede verdieping van de aankomsthal. Voor het gemak kun je beter een auto vooraf reserveren.

Suggestie of feedback?

Meer in Bangkok

Bekijk alle tips

Do's en Don'ts in Bangkok

Do's als je in Bangkok bent:

Openbaar Vervoer Bangkok

“Hoewel het verkeer de hele dag door druk is, kun je toch eenvoudig rondreizen omdat er verschillende manieren van vervoer beschikbaar zijn.”

Veiligheid Bangkok

“Veel delen van de stad slapen nooit, waardoor het erg veilig is om op elk moment van de dag rond te lopen. Maar het is altijd aan te raden alert te zijn en op de hoogte van ongewenste omstandigheden.”