Bangkok

Wandelroute Bangkok

Jouw lokale TIX-gids: Peeraporn Weruwanaruk

Neem de BTS skytrain vanaf het dichtstbijzijnde station naar BTS Saphan Taksin om te beginnen met deze wandeling. Vanaf dit station loop je naar de Chao Phraya Express boot bij de Sathorn pier. Je kunt hier het dagelijkse leven van de lokale bevolking aanschouwen, die aan beide zijden van de rivier wonen en werken. Ga naar de pier aan de linkerzijde en koop een ticket voor de boot naar de Ratchawong pier. Wandel vanaf de pier in noordelijke richting naar Ratchawong road (1).

Je bent nu in Chinatown. Loop hier door tot je aan je rechterzijde Yaowarat road (2) ziet, dit is het hart van het district en de plek met het beste streetfood in de stad. Loop tot je aan je linkerzijde een kleine steeg ziet genaamd Soi Itsara Nuphap (3). Loop deze kleine steeg in waar zich een markt en een aantal interessante winkels bevinden.

Aan het einde van de markt zul je Charoen Krung Road (4) bereiken. Ga naar links en steek de straat over om Wat Leng Noei Yi ofwel Wat Mangkon Kamalawat (5) te bezoeken. Dit is de beroemde boeddhistische tempel in Bangkok. Het is hier vaak druk en de tempel wordt meestal bezocht door Chinezen en Thai gedurende de speciale feestdagen op de Chinese kalender.

Van daaruit loop je weer 800 meter langs Charoen Krung Road naar Wat Trimitr ofwel de Tempel van de Gouden Boeddha (6), de grootste massief gouden Boeddha ter wereld. Loop ongeveer 600 meter naar het oosten naar het Hua Lamphong Treinstation (7). Dit is het hoofdstation in Bangkok en werd in 1916 gebouwd in Neo-Renaissance stijl.

Vanuit Hua Lamphong loop je 2 kilometer langs Khlong Phadung Kasem (kanaal), wat de officiële grens van de Oude Stad van Bangkok is, om een bezoek te brengen aan de Bo Bae groothandelsmarkt (8). Vervolg je wandeling totdat je de Bo Bae Toren aan je linkerzijde ziet, sla dan linksaf om langs de toren naar Soi Damrong Rak te lopen en sla vervolgens weer linksaf op Chakkrapatpong road richting Wat Saket ofwel de Gouden Berg tempel (9). Om naar de top van deze gouden Chedi te gaan moet je 300 treden beklimmen maar het uitzicht over de stad is de klimtocht meer dan waard.

Loop ongeveer één kilometer verder naar Bamrung Muang road tot je aankomt bij de iconische rode Grote Schommel (10), aan de voorzijde van het gemeentehuis van Bangkok (11) en Wat Suthat (12). Vervolg je weg op Dinso Road (13), waar je vele lokale gerechten kunt proeven, naar het Democracy Monument (14) op Ratchadamnoen Klang Road (15). Deze prachtige historische weg is het hart van de Oude Stad van Bangkok en herbergt vele attracties voor toeristen. Verder naar het westen, aan de andere kant van de straat, kom je terecht op Tanao Road en Khaosan Road (16), het paradijs van alle backpackers om de goedkope accommodaties en bars.

Aan het einde van Khaosan Road ga je naar links om opnieuw naar het einde van Ratchadamnoen Klang Road te gaan. Je kunt hier veel attracties bezoeken: Sanam Luang (17), National Museum (18), National Theatre (19) en uiteraard het betoverende Grand Palace en de Smaragden Boeddha Tempel (20).

Vanaf de uitgang van het Grand Palace loop je op Sanam Chai road langs Saranrom Park (21) waar Wat Pho (22) tegenover ligt. Na een ontspannende massage bij Wat Pho loop je naar Tha Tien pier en neem je de veerboot om over te steken naar Wat Arun ofwel de Tempel van de Zonsondergang (23) aan de andere kant van de rivier.

Steek de rivier weer over naar de andere zijde en loop verder van Tha Tien pier naar Museum Siam (24) op Sanam Chai Road. Eindig de looproute door links af te slaan aan het einde van de straat op Chakphet Road om de Bloemenmarkt (25) te bezoeken.

Suggestie of feedback?

Meer in Bangkok

Bekijk alle tips

Do's en Don'ts in Bangkok

Do's als je in Bangkok bent:

Veiligheid Bangkok

“Veel delen van de stad slapen nooit, waardoor het erg veilig is om op elk moment van de dag rond te lopen. Maar het is altijd aan te raden alert te zijn en op de hoogte van ongewenste omstandigheden.”

Winkelopeningstijden en betaalmogelijkheden Bangkok

“Mensen in Bangkok houden net als jij van winkelen! De stad is gevuld met winkelcentra en markten waar je uren kunt rondlopen.”