Wijken in Bangkok

Banglamphu

“De charme van Banglamphu is een combinatie van historische bezienswaardigheden, lokale leefstijlen en veel levendigheid van de aanwezige backpackers. Prachtige tempels, het bruisende Khao San Road, en lekker eten op straat zijn de hoogtepunten van dit gebied.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Het Banglamphu district is gelegen ten oosten van de wijk Ko Ratanakosin. Hoewel Khao San Road de meest beroemde bezienswaardigheid is van het district biedt Banglamphu ook vele cultureel interessante aspecten met een charmant en ouderwets tintje waaronder bezienswaardigheden die een belangrijk deel uitmaken van de lange historie van de Thaise politiek.

De historische straat Ratchadamnoen Avenue begint bij Sanam Luang en gaat langs het verkeersplein van Democracy Monument waarna het opsplitst naar de nabij gelegen districten Dusit en Yaowarat (Chinatown)Wat Saketde Gouden HeuvelWat Suthat en de Grote Schommel, die te vinden zijn voor de Bangkok Metropolitan Administration Office, zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van dit gebied.

Het wereldberoemde Khao San Road staat ook wel bekend als een paradijs voor backpackers en heeft een goede reputatie opgebouwd wat betreft goedkope guesthouses en een levendig nachtleven met goedkope drankjes en heerlijk eten op straat. Rondom Khao San Road zijn er reisbureaus, letterlijk op elke straathoek, die complete tours bieden naar elk populair plekje in het land. Maak een wandeling door dit levendige gebied, maak kennis met de straatventers, neem plaats bij één van de bars of eettentjes langs de weg, winkel naar goedkope souvenirs of geniet van een rustgevende Thaise massage en ervaar waarom dit gebied bekend staat als een paradijs voor toeristen.

In de avond moet je zeker een lokale eettent bezoeken en enkele bars in dit gebied. Op Phra A-Thit Road vind je een aantal kleine, lokale bars en restaurants in authentieke gebouwen. Sommige plekken bieden live muziek, van Thaise pop tot Jazz. Overdag zijn de bezigheden hier beperkt tot ontbijt en lunch, de echte levendigheid begint pas in de avond.

Een klein steegje van Phra A-Thit Road maakt een verbinding met Rambuttri Road - een minder drukke versie van Khao San Road. De gebouwen dienen als bars op de benedenverdieping en gasthuizen boven. Op straat tref je een enorme keuze aan straatventers en verkoopkramen. Als je nog wat verder gaat langs Ratchadamnoen Klang Road naar Dinsor Road, vind je nog een plek met heerlijke gerechten en accommodaties met een minder toeristische uitstraling.

TIP: Om het indrukwekkende panoramische uitzicht van dit historische gebied van Bangkok te bewonderen ga je naar de Gouden Heuvel bij Wat Saket. De beste periode voor een bezoek is in november wanneer je in deze tempel festiviteiten zult aantreffen omtrent het jaarlijkse Loy Krathong festival.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Bangkok

Bekijk alle wijken

Chatuchak

“Het district staat bekend om de ultieme winkelbestemming: Chatuchak weekend markt. Het is de doorgang tussen het stadscentrum en de grote woonwijken van Lad Phrao.”

Thewet & Dusit

“Deze twee districten laten zien hoe Bangkok is veranderd van de oude glorieuze dagen in het Ratanakosin tijdperk tot de moderne wereld. De combinatie van de Europese architectuur en het Thaise lokale leven brengt een ontspannen sfeer naar dit gebied.”

Rondom Victory Monument

“Dit is het centrale knooppunt van vervoer in Bangkok. Openbare bussen gaan naar elke plek in de stad en busdiensten vertrekken ieder uur naar elke hoek van het land.”