Wijken in Bangkok

Chatuchak

“Het district staat bekend om de ultieme winkelbestemming: Chatuchak weekend markt. Het is de doorgang tussen het stadscentrum en de grote woonwijken van Lad Phrao.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Chatuchak ligt in het noordelijke deel van Bangkok, naast Saphan KwaiAree, en Victory Monument. Chatuchak en winkelen worden vaak in één adem genoemd en dat is niet voor niets! De grootste attractie in dit gebied is de enorme weekendmarkt met een oppervlakte van 11 hectare en meer dan 8000 winkels met handelswaar.

Naast de Chatuchak weekend markt, vind je hier ook de Marketing Organization for Farmers of zoals de lokale bevolking het noemt Or Tor Kor market. Je vindt hier de beste kwaliteit voedingswaren en fruit. Daarnaast ligt een groot groengebied van 3 parken samen, Chatuchak ParkQueen Sirikit Park, en Rod Fai Park. Mensen komen vaak naar dit park gedurende het weekend voor fitness, picknick of om te genieten van het park na een lange dag winkelen.

Je vindt in dit gebied veel aantrekkelijke bezienswaardigheden zoals grote winkelcentra waaronder Central Plaza Lad PhraoChildren's Discovery Museum, en Bangkok Vlinder & Insecten Park.

Dit gebied is druk en er rijdt overdag veel verkeer. Phaholyothin Road is de hoofdweg in dit gebied die uitkomt op Lad Phrao Road: de grootste woonwijk van Bangkok is. Er zijn 4 MRT stations in dit gebied: Kamphaeng PhetChatuchakPhaholyothin, en Lad Phrao. Reizigers kunnen overstappen op de BTS skytrain Mochit station vanaf het MRT station Chatuchak.

De Noord-Noordoost Bus Terminal ligt ook in het Chatuchak district. Alle passagiers die per bus willen reizen naar het noorden of de noordoostelijke regio's kunnen vanaf deze terminal de bus nemen.

TIP: In dit gebied is er veel verkeer, met name overdag. Je kunt het beste naar dit gebied gaan met de BTS Skytrain of MRT (Metro).

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Bangkok

Bekijk alle wijken

Ko Ratanakosin

“Hier zijn traditionele Thaise tempels, paleizen, musea, parken en monumenten slechts het begin. Hier MOET je gewoon naartoe gaan om meer te leren en begrijpen over de Thaise geschiedenis, cultuur en de Thaise levenswijze.”

Chinatown

“Chinatown in Bangkok is bekend om haar streetfood, locals komen er ook graag om op straat te eten en hun inkopen te doen.”

Riverside, Silom & Lumphini

“Silom Road staat bekend als de duurste buurt van Bangkok. Het is een gebied dat je moet bezoeken voor de grote groene parken, heerlijk eten op straat, magnifiek uitzicht op de rivier en een chique nachtleven.”