Wijken in Bangkok

Chinatown

“Chinatown in Bangkok is bekend om haar streetfood, locals komen er ook graag om op straat te eten en hun inkopen te doen.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Elke grote stad heeft wel een gebied dat bekend staat als Chinatown. De versie van Chinatown in Bangkok biedt dezelfde Chinese invloeden als in andere steden, maar het streetfood is hier absoluut onverslaanbaar.

Toen HM King Rama I in 1782 besloot om de hoofdstad te verplaatsen, vroeg de koning aan de Chinese handelaars om ook uit Thonburi te verhuizen. Uiteindelijk kwamen ze terecht aan de oostzijde van Ko Ratanakosin rond de Sampaeng markt. Bij de lange en smalle steeg van Soi Wanich 1, ook bekend als Sampeng markt, kun je alles vinden van reguliere producten tot groothandelswaar. De markt is gekoppeld aan elke hoofdweg van Chinatown en uitgegroeid tot de voornaamste winkelbestemming van Chinatown.

Het moderne Chinatown van vandaag de dag bestrijkt een veel groter gebied rond Yaowarat en Charoen Krung Road. De iconische en felle Chinese neonverlichting op Yaowarat Road trekt de aandacht als je er in de avonduren rondloopt. In deze straat vind je vele goudhandelaars die worden beschouwd als de beste van het land. Het grootste deel van de straat staat vol met marktkramen en restaurants aan de weg. Het is de hele dag een druk en commercieel gebied. Voor bezoekers staat Yaowarat Road het meest bekend als een culinair centrum, zeker in de avond met restaurants en eetkraampjes die vanaf de trottoirs op de straat uitdijen. De meeste zaken zijn alleen in de avond geopend en bieden heerlijke gerechten aan. Zelfs voor de lokale bevolking blijft dit één van de beste plaatsen in de stad om van een maaltijd te genieten met vrienden of familie.

Je vindt in dit gebied ook interessante Chinese en Thaise boeddhistische tempels en altaren. Wat Mangkon Kamalawat (Leng Noi Yee) is de belangrijkste Chinese tempel. Tijdens de Chinese feestdagen wordt de tempel overspoelt door Thai-Chinese bewoners. Wat Traimit (De Gouden Boeddha) is de belangrijkste Thaise boeddhistische tempel in dit gebied. Het Gouden Boeddha beeld in deze tempel is de grootste gouden Boeddha die ooit werd gebouwd. Wat Traimit heeft een charmante architectuur in koloniale stijl.

TIP: Je kunt je wandeling door Chinatown starten door overdag Sampeng Lane te gaan verkennen. Lunch bij een van de eetgelegenheden in de markt dat veel door de lokale bevolking bezocht wordt. Bezoek Wat Mangkon Kamalawat op Charoen Krung Road, en Wat Traimit in de middag. Eindig vervolgens je dag met een diner op straat op Yaowarat Road. Een aanrader is de gebakken rijst met krab bij Rut en Lek Seafood op de hoek van Yaowarat en Soi Texas.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Bangkok

Bekijk alle wijken

Sukhumvit

“Als Manhattan in New York City de meest hectische stad is in de Verenigde Staten, is Sukhumvit dat in Thailand. Het is één van de drukste wijken van Bangkok met alles van winkelcentra, kantoren, luxe appartement tot een bruisend nachtleven.”

Chatuchak

“Het district staat bekend om de ultieme winkelbestemming: Chatuchak weekend markt. Het is de doorgang tussen het stadscentrum en de grote woonwijken van Lad Phrao.”

Banglamphu

“De charme van Banglamphu is een combinatie van historische bezienswaardigheden, lokale leefstijlen en veel levendigheid van de aanwezige backpackers. Prachtige tempels, het bruisende Khao San Road, en lekker eten op straat zijn de hoogtepunten van dit gebied.”