Wijken in Bangkok

Sukhumvit

“Als Manhattan in New York City de meest hectische stad is in de Verenigde Staten, is Sukhumvit dat in Thailand. Het is één van de drukste wijken van Bangkok met alles van winkelcentra, kantoren, luxe appartement tot een bruisend nachtleven.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Sukhumvit Road is de langste hoofdweg van Thailand die de kustroute volgt van Bangkok naar de Trat Provincie. De weg ontspringt in het oostelijke deel van Bangkok en het gebied rondom deze drukke straat is ernaar vernoemd: Sukhumvit. 

Sukhumvit heeft wellicht weinig traditionele attracties voor toeristen vergeleken met ander gebieden maar het is daarentegen wel rijk aan moderne winkelcentra, eetgelegenheden en een bruisend nachtleven. Het is het meest exclusieve woongebied van Bangkok met vele luxueuze appartementen en is dan ook erg populair onder expats en de hogere klasse Thai. Er hangt een kosmopolitische sfeer met een keur aan stijlvolle restaurants, bars en clubs.

Wat Sukhumvit uniek maakt is de variatie. De atmosfeer op de straten staat bol van contrast. De zijwegen, ofwel "Soi", met lagere nummers in de wijken van Chidlom en Ploenchit staan vol met zakenpanden, exclusieve winkelcentra en luxueuze hotels. Maar op diezelfde straten vind je ook eenvoudige marktkraampjes in de buitenlucht die namaak producten en heerlijk eten verkopen. Met name de troittoirs van Sukhumvit Road in het Nana gebied, ofwel de Arabische wijk, transformeren 's avonds tot een enorme markt. Later in de avond zijn de bars en pubs hier een populaire bestemming. Deftige restaurants, hippe clubs en het bruisende nachtleven rond de Skytrain stations AsokePhrom PhongThonglor, en Ekkamai bieden een opvallend moderner aanzicht.

Aangezien Sukhumvit Road een belangrijke commerciële straat is, is het onvermijdelijk dat de weg vaak overbelast is, vooral tijdens de avonduren. Het gebied is dan ook het makkelijkst te bereiken via de BTS Skytrain lijn vanaf het hoofdstation van Siam Station richting Sukhumvit Road. Sukhumvit of het lichtgroene lijn station start bij Chidlom naar het Bearing station in het uiterste deel van Bangna.

TIP: Neem de BTS Skytrain als je in de richting van het Sukhumvit gebied wilt reizen. Tuk-tuks zijn ook op iedere straathoek beschikbaar, een snel alternatief maar niet zonder risico's.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Bangkok

Bekijk alle wijken

Rondom Victory Monument

“Dit is het centrale knooppunt van vervoer in Bangkok. Openbare bussen gaan naar elke plek in de stad en busdiensten vertrekken ieder uur naar elke hoek van het land.”

Siam Square

“Siam staat gelijk aan winkelparadijs! Het gaat hier niet om het kiezen van de juiste winkel maar het juiste winkelcentrum. Het ruime aanbod zal zelfs de grootste winkelfanaat tevreden stellen. ”

Chinatown

“Chinatown in Bangkok is bekend om haar streetfood, locals komen er ook graag om op straat te eten en hun inkopen te doen.”