Wijken in Bangkok

Siam Square

“Siam staat gelijk aan winkelparadijs! Het gaat hier niet om het kiezen van de juiste winkel maar het juiste winkelcentrum. Het ruime aanbod zal zelfs de grootste winkelfanaat tevreden stellen. ”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Siam Square ligt in de wijk Pathumwan en grenst aan Henri DunantRama I en Phayathai road. Siam Square is al decennia lang de centrale ontmoetingsplek voor de jongere generatie en staat ook bekend als het winkel- en entertainment centrum van Bangkok. Siam Square werd gebouwd in 1970 op land dat toebehoort aan de Chulalongkorn Universiteit. Momenteel vind je hier veel winkels van grote merken, designer kleding boetieks, scholen met bijles, café's, restaurants en boekwinkels.

Siam biedt onderdak aan de grootste winkelcentra van het continent: Van MBKSiam Discovery Center,Siam CenterSiam Paragon, tot Siam Square One. Door de genadeloze concurrentie bieden deze winkelcentra veel meer dan alleen winkels. De meeste winkelcentra hebben hun eigen food court, entertainment centrum, bioscoop en zelfs massagesalons om jezelf te herladen tijdens het winkelen. Om nog verder tegemoet te komen aan de wensen van de winkelverslaafden is er een avondmarkt op Rama I Road onder BTS Skytrain Siam station, die geopend is van dinsdag tot zondag van 6.00 uur tot 11.00 uur.

Op het gebied van entertainment biedt Siam Square onderdak aan twee authentieke bioscopen: Lido en Scala. Lido is een multiplex van drie bioscopen op basis van één scherm uit de jaren '70. Scala biedt het oudste scherm dat in 1967 gebouwd werd. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Bangkok Art & Culture Center, één van de meest hippe kunstgalerijen in de stad.

Siam Square biedt ook allerlei soorten restaurants variërend van Japans, Chinees, Italiaans, tot Thaise fast food ketens. Je zult hier nooit verlegen staan om jouw favoriete eten. Je kunt populaire restaurants proberen zoals Somtum Nua voor eten uit de Isaan, Baan Ying voor de lokale Thaise keuken, of geniet van een drankje bij de favoriet van toeristen Hard Rock Café.

Siam Square is wellicht niet de beste keuze voor het nachtleven aangezien de winkels rond 22.00 uur sluiten. Het Hard Rock Cafe en CM2, gelegen in de kelder van het Novotel Siam Square Hotel, en The Roof bij Siam@Siam hotel, leveren een geschikte plek voor een drankje na een lange dag winkelen.

TIP: Siam Square ligt naast het BTS Sytrain station National Stadium. Via de zogenaamde "Sky Walk" kun je ook naar het naburige winkelcentrum wandelen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Bangkok

Bekijk alle wijken

Chatuchak

“Het district staat bekend om de ultieme winkelbestemming: Chatuchak weekend markt. Het is de doorgang tussen het stadscentrum en de grote woonwijken van Lad Phrao.”

Riverside, Silom & Lumphini

“Silom Road staat bekend als de duurste buurt van Bangkok. Het is een gebied dat je moet bezoeken voor de grote groene parken, heerlijk eten op straat, magnifiek uitzicht op de rivier en een chique nachtleven.”

Rondom Victory Monument

“Dit is het centrale knooppunt van vervoer in Bangkok. Openbare bussen gaan naar elke plek in de stad en busdiensten vertrekken ieder uur naar elke hoek van het land.”