Wijken in Bangkok

Riverside, Silom & Lumphini

“Silom Road staat bekend als de duurste buurt van Bangkok. Het is een gebied dat je moet bezoeken voor de grote groene parken, heerlijk eten op straat, magnifiek uitzicht op de rivier en een chique nachtleven.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Het Bangrak district staat bekend om het commerciële gebied rondom Silom Road, het gebied aan de rivier rond Si Phraya. Het commerciële gebied reikt tot aan de naburige subdistricten Lumpini en Sathorn Road. De beste luxe hotels, veel hoofdkantoren van banken, financiële instellingen en vooraanstaande zakenpanden van Bangkok liggen in dit gebied.

Silom Road is het meest kosmopolitische en meest belangrijke financiële centrum van Bangkok en wordt vaak "Wall Street van Thailand" genoemd. Er is echter ook een andere zijde van dit luxueuze gebied, wat te zien is aan de beroemde avondmarkt en het nachtleven in Soi Patpong.

Silom Road loopt parallel aan Sathorn Road en ze ondergaan beide grote fileproblemen, met name op werkdagen. BTS Skytrain Silom lijn en MRT metro lopen langs deze twee straten en bieden een snelle en betrouwbare manier voor lokale reizigers om dit commerciële middelpunt in en uit te gaan.

Lumphini Park is een groot openbaar park in het hart van het centrale zakendistrict. Het werd doelbewust gebouwd als een gift aan de bewoners van Bangkok door HM Koning Rama VI. Dit groene park met vele doeleinden biedt een toevlucht van de drukte in Bangkok stad. Als je een bezoek brengt aan dit park zul je zeker lokale bewoners tegenkomen die aan het trainen zijn of uitrusten in dit populaire park.

Het uiterste westen van dit district ligt aan de rivieroever in het Si Phraya sub district. Hier staan een aantal bekende hotelketens zij aan zij langs de rivieroever. State Tower is de beroemde wolkenkrabber in dit gebied met één van de hoogste dakterrassen van de wereld. Je kunt genieten van een mooi zicht op de rivier en het verkeer over het water, samen met het zicht op de stad.

TIP: Breng 's avonds een bezoek aan Silom Road. Geniet van een luxueus drankje in de avond en kijk naar de zonsondergang over de rivier vanaf de beroemde Skybar op State Tower. Neem een taxi naar Convent Road om er samen met de locals wat te eten op straat.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Bangkok

Bekijk alle wijken

Banglamphu

“De charme van Banglamphu is een combinatie van historische bezienswaardigheden, lokale leefstijlen en veel levendigheid van de aanwezige backpackers. Prachtige tempels, het bruisende Khao San Road, en lekker eten op straat zijn de hoogtepunten van dit gebied.”

Chinatown

“Chinatown in Bangkok is bekend om haar streetfood, locals komen er ook graag om op straat te eten en hun inkopen te doen.”

Rondom Victory Monument

“Dit is het centrale knooppunt van vervoer in Bangkok. Openbare bussen gaan naar elke plek in de stad en busdiensten vertrekken ieder uur naar elke hoek van het land.”