Wijken in Bangkok

Rondom Victory Monument

“Dit is het centrale knooppunt van vervoer in Bangkok. Openbare bussen gaan naar elke plek in de stad en busdiensten vertrekken ieder uur naar elke hoek van het land.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Victory Monument ofwel “Anusawari Chai Samorabhum” ligt in het Ratchathewi District. De algehele sfeer van dit gebied is druk met grote mensenmassa's, met name overdag. Victory Monument werd gebouwd als eerbetoon aan de soldaten, politie en mensen die hun leven lieten in Franco - de oorlog tegen de Franse koloniale autoriteiten in Indo-China.

Dit gebied staat vooral bekend als het knooppunt van openbaar vervoer in de stad. Er vertrekken hier bussen naar alle uithoeken van het land. De rotonde waarop het Victory Monument staat, verbindt 3 belangrijke wegen: Phahonyothin RoadPhayathai Road, en Ratchawithi Road. De toegangswegen staan doorgaans vol met vele auto's, bussen, minibussen waar dan ook de BTS Sky Train nog eens voorbij raast.

Het gebied rondom het Victory Monument staat vol met uiteenlopende attracties, winkelcentra, winkels en een keur in aan te bevelen restaurants. De meest bezochte gebieden in dit district zijn Soi AreePratunam, en Baiyoke. Soi Aree is een opkomend en hip gebied in Bangkok, dat zich tussen het Victory Monument het de noordelijker gelegen Chatuchak Weekend Market bevind. De markt voor appartementen en restaurants is zeer concurrerend in Soi Aree. Het gebied Pratunam daarentegen, is een bestemming voor locals om kleding en mode in te kopen. Je vindt hier ook het hoogste gebouw van het land; de Baiyoke II Tower. Tegen betaling kun je naar het uitkijk-platform op de bovenste verdieping.

In de avond trekt het gebied rondom Victory Monument  fijnproevers aan die op zoek zijn naar heerlijk eten op straat, evenals feestgangers die de nacht doorbrengen in de lokale Jazz bar genaamd Saxophone, pubs en restaurants in Soi Rangnam, en vele lokale bars in Coco Walk.

TIP: Als je graag de stad uit reist, zijn de minibus diensten vanaf Victory Monument een stuk eenvoudiger en sneller vergeleken met de bussen die vanaf de grote busstations buiten de stad vertrekken.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Bangkok

Bekijk alle wijken

Sukhumvit

“Als Manhattan in New York City de meest hectische stad is in de Verenigde Staten, is Sukhumvit dat in Thailand. Het is één van de drukste wijken van Bangkok met alles van winkelcentra, kantoren, luxe appartement tot een bruisend nachtleven.”

Siam Square

“Siam staat gelijk aan winkelparadijs! Het gaat hier niet om het kiezen van de juiste winkel maar het juiste winkelcentrum. Het ruime aanbod zal zelfs de grootste winkelfanaat tevreden stellen. ”

Ko Ratanakosin

“Hier zijn traditionele Thaise tempels, paleizen, musea, parken en monumenten slechts het begin. Hier MOET je gewoon naartoe gaan om meer te leren en begrijpen over de Thaise geschiedenis, cultuur en de Thaise levenswijze.”