Wijken in Bangkok

Thewet & Dusit

“Deze twee districten laten zien hoe Bangkok is veranderd van de oude glorieuze dagen in het Ratanakosin tijdperk tot de moderne wereld. De combinatie van de Europese architectuur en het Thaise lokale leven brengt een ontspannen sfeer naar dit gebied.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Thewet en Dusi, gelegen in het centrum van Bangkok, zijn de twee naburige districten van Ko Ratanakosin die verbonden zijn door Ratchadamnoen Avenue.

In Dusit vind je vele bezienswaardigheden van Bangkok die werden beïnvloed door de Europese architectuur. Dusit ParkVimanmek Mansion, en Wat Benchamabophit zijn de meest vooraanstaande historische attracties in dit district. In dit district vind je ook het Parlement, ministeriële gebouwen, militaire kantoren en de koninklijke paleizen. De wegen rond dit gebied staan gedurende de dag vol met toeristenbussen. Dusit trekt ook in de avond bezoekers die er dan foto's komen maken van de prachtig verlichte bezienswaardigheden.

Het naburige Thewet heeft een hoge dichtheid van woonhuizen en er staan ook veel ouderwetse commerciële gebouwen. Dit gebied wordt omringd door scholen, een beroemde universiteit, tempels en veel plekken die zowel de klassieke architectuur als het moderne leven in Bangkok uitstralen. Je kunt genieten van een verfrissende wandeling naar de Thewet bloemenmarkt, het zicht over de rivier bij de Chao Phraya Rivier en het drukke dagelijkse leven van de lokale bevolking vanaf de rivieroevers. Commerciële gebouwen, restaurants en eetkraampjes vind je hier overal terug en worden gewaardeerd door zowel de lokale bevolking als bezoekers.

TIP: Wanneer je rondkijkt op de Thewet bloemenmarkt, proef dan ook de lokale keuken bij de restaurants en de verkopers bij de Thewet kruising. De Chao Phraya Express Boot is een goede manier om in dit deel van de stad rond te reizen en meteen andere interessante plekken in de stad te bezoeken. Je kunt in dit gebied van de vroege ochtend tot middernacht verschillende bezienswaardigheden bezoeken.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Bangkok

Bekijk alle wijken

Rondom Victory Monument

“Dit is het centrale knooppunt van vervoer in Bangkok. Openbare bussen gaan naar elke plek in de stad en busdiensten vertrekken ieder uur naar elke hoek van het land.”

Chinatown

“Chinatown in Bangkok is bekend om haar streetfood, locals komen er ook graag om op straat te eten en hun inkopen te doen.”

Chatuchak

“Het district staat bekend om de ultieme winkelbestemming: Chatuchak weekend markt. Het is de doorgang tussen het stadscentrum en de grote woonwijken van Lad Phrao.”