Wijken in Bangkok

Ko Ratanakosin

“Hier zijn traditionele Thaise tempels, paleizen, musea, parken en monumenten slechts het begin. Hier MOET je gewoon naartoe gaan om meer te leren en begrijpen over de Thaise geschiedenis, cultuur en de Thaise levenswijze.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Ko Ratanakosin is het koninklijke eiland waar HM King Rama I in 1782 besloot om de hoofdstad te verhuizen, over de rivier naar de oostzijde van Thonburi. Het gebied wordt beschermd door de Chao Phraya River en de aangelegde kanalen. The Grand Palace en vele andere traditionele tempels werden in dit gebied ontwikkeld om een nieuwe hoofdstad te creëren. 

Dit opmerkelijke district is het historische en culturele centrum van Bangkok, waar de oude charme van Bangkok het kosmopolitische stadsleven ontmoet. Onder de prachtige bezienswaardigheden vind je hier de indrukwekkende Grand Palace en de koninklijke tempel van Wat Phra Kaew of de Tempel van de Smaragd Boeddha. De grote open ruimte voor het Grand Palace heeft de naam Sanam Luang. Hier worden de officiële vieringen van de staat gehouden. Regelmatig komen locals hier in de avonduren een luchtje scheppen. Van eind februari tot april zul je hier ook mensen met vliegers tegenkomen, in de zomer vindt hier namelijk een vliegerfestival plaats. Andere belangrijke en historische bezienswaardigheden zijn Wat Pho en de beroemde Liggende Boeddha en Wat Mahathat.

Om meer te leren over de Thaise geschiedenis en cultuur moet je een bezoek brengen aan het National Museum en Museum van Siam. Er zijn niet veel woonwijken in de wijk Ko Ratanakosin omdat het grootste gebied koninklijk bezit is. Maar je kunt wat van het lokale moderne Thaise leven aanschouwen in Ko Rattanakosin, met name langs de commerciële gebouwen aan Maharat Road. De weg ontspringt bij Wat Pho en loopt helemaal tot de Tha Chang Pier om te eindigen bij de Tha Prachan Pier, voor de Thammasat Universiteit. Daar kun je ook een bezoek brengen aan de Amulet Market en een heerlijk hapje eten bij de Tha Prachan Pier. Vanaf Tha Prachan Pier, kun je de Thammasat Universiteit binnenlopen om door te steken naar Phra A-Thit Road, de ingang naar het Banglamphu district.

TIP: De beste manier om naar Ko Ratanakosin te reizen is met de Chao Phraya Express Boot naar Tha Chang. Neem vervolgens een rondleiding in dit gebied. Een rit door Ko Ratanakos in een Tuk-Tuk, het iconische vervoermiddel van het land, zal je mee terugnemen in de tijd wat je een memorabele en leuke ervaring zal opleveren. Maar let op de aanhoudende oplichtingspraktijken waar de Tuk-Tuk chauffeur je een rondleiding wil geven, omdat het Grand Palace volgens hem gesloten is.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Bangkok

Bekijk alle wijken

Sukhumvit

“Als Manhattan in New York City de meest hectische stad is in de Verenigde Staten, is Sukhumvit dat in Thailand. Het is één van de drukste wijken van Bangkok met alles van winkelcentra, kantoren, luxe appartement tot een bruisend nachtleven.”

Rondom Victory Monument

“Dit is het centrale knooppunt van vervoer in Bangkok. Openbare bussen gaan naar elke plek in de stad en busdiensten vertrekken ieder uur naar elke hoek van het land.”

Chinatown

“Chinatown in Bangkok is bekend om haar streetfood, locals komen er ook graag om op straat te eten en hun inkopen te doen.”