Wijken in Wenen

Währing

“Ontdek een heel andere kant van Wenen in Währing, met haar lieflijke huisjes en rustige parken. ”

- Marta woont al sinds 2024 in Wenen

Währing is het 18e district van Wenen, en het is een natuurrijke plek waar Weners naartoe gaan wanneer de drukte en rumoer van stad even teveel wordt. Währing is ook een residentiële wijk waar families een rustig bestaan leven, en je moet bij een aantal mooie woningen even een blik naar binnen werpen. Dit district ligt aan de rand van het Wienerwald, en bebost gebied dat uit een aantal parken bestaat. Türkenschantzpark lijkt op een kleine standsjungle, en Pötzleinsdorfer Schlosspark heeft zelfs een paleis. De groene tuinen en parken, in combinatie met de ontspannen sfeer van deze welgestelde wijk, laat het lijken alsof je je in een wat meer afgelegen gebied van Wenen bevindt. Maar dit is niet helemaal waar. Hoewel de dichtstbijzijnde U-Bahnhalte in het 9e district ligt, verbinden verschillende trams het centrum van de stad met deze groene oase. Dus onthoud dat rust en natuur zich nooit ver weg van het bruisende stadleven van Wenen bevindt.

Nog een ander interessant kenmerk van Währing, behalve dus de schitterende openbare groene ruimtes, zijn de huizen, villa’s en cottages die echt anders zijn dan de imperiale architectuur die je in het stadscentrum ziet. Loop ook door de ‘Cottage Wijk’ (Cottageviertel), een straat met schattige cottages, zij aan zij, waar het voelt alsof je een sprookje bent binnengewandeld.

Aan de rand van Währing vind je een wat meer urban vibe. De Währingerstrasse is bijvoorbeeld een lange, kronkelige straat vol met boetiekjes, ijssalons, bakkerijen en chique bars. Nu we het over ijs hebben: je moet een ijsje halen bij Gefrorenes, een echt historische plek. En als je eigenlijk meer trek hebt in iets hartigs mag je de Kutschermarkt niet missen. Anders dan de meeste markten heeft Kutschermarkt stoelen en tafeltjes waar je kunt zitten om naar mensen te kijken, en om van de heerlijke verse snacks of de maaltijd te genieten die je net op de markt hebt gekocht.  

TIP: Ga naar Café Himmelblau, een schattig uitziend café net naast de Kutschermarkt, voor een stukje taart.

Suggestie of feedback?

Locatie