Wijken in Wenen

Neubau

“Wenen wordt steeds hipper, en het 7e district, ook wel het ‘Neubau’ genoemd, is het eerste meesterwerk van de stad. ”

- Marta woont al sinds 2024 in Wenen

Hoewel de historische gebouwen en paleizen in Wenen natuurlijk een must-see zijn, is het hart van het 7e district, Neubau, echt een beleving. De echte Wener zal je vertellen dat het een doodzonde is om de straten, die hier ’s avonds zijn opgelicht door de straatverlichting, ongeacht het weer, niet zelf te zien. Dit district ligt misschien niet ver van het officiële stadscentrum, maar het heeft wel een unieke en moderne vibe. Hier vind je een scala aan verschillende barretjes met elk een eigen ‘je-ne-sais-quoi’. Sterker nog, er liggen hier Franse cafés, internationale pubs, kleine barretjes en geheime feestlocaties verborgen op plekken waar je ze niet zou verwachten. Een paar favorieten onder de locals zijn Le Troquet, een Franse bar met wijnglazen die je doen denken aan Amélie Poulain; Café Europa, dat tot ’s avonds laat snacks serveert; en Agent Oscar, wanneer je zin hebt in een liefdevol bereide cocktail (geserveerd met pittige popcorn).

In het 7e district vind je ook tal van bijzondere winkeltjes. Loop zeker eens bij zo’n winkeltje binnen als je overdag door dit gebied wandelt. Je vindt om iedere hoek wel iets dat je interesse wekt, van mode tot culinaire hoogstandjes. Als je op zoek bent naar aparte souvenirs is dit de plek waar je moet rondkijken. Maar onthoud: net zoals in elke hippe wijk in een Europese hoofdstad zijn spullen hier niet goedkoop. Maar je betaalt natuurlijk ook voor kwaliteit. Ga naar Burggasse24 voor vintageschatten van goede kwaliteit, naar Runch! voor alles wat met stripboeken te maken heeft, en bezoek Subotron om een reis terug in de tijd van arcadespellen te maken.

Nog een reden om verliefd te worden op het 7e district: het unieke Museum Kwartier (MuseumsQuarter), ook wel MQ genoemd door de locals mocht je dit eens horen, wat zeer waarschijnlijk is. MQ is precies wat het zegt te zijn – een groot plein waar drie musea liggen, evenals een groot aantal bars en cafés waar je lekker kunt eten. Kom hier in de zomer om te ontspannen en van het uitzicht te genieten, of om een van vele kleine festivals te bezoeken. Als je Wenen in de wintermaanden bezoekt dan mag je de beroemde Kerstmarkt die hier plaatsvindt niet missen!

TIP: Bereid je bezoek niet zorgvuldig voor, slenter gewoon een beetje rond en wordt langzaam verliefd op deze buurt.

Suggestie of feedback?

Locatie