Wijken in Toronto

Kensington Market

“Als ik slechts één dag in Toronto door kon brengen, dan zou ik naar Kensington Market gaan. Hier vind je namelijk álles (eten, drinken, winkelen, mensen kijken), en het is budgetvriendelijk. ”

- Laura woont al sinds 2008 in Toronto

Kensington Market is een van de eerste plekken die je moet bezoeken wanneer je vanuit downtown richting het westen gaat. Het ligt tussen Chinatown en Little Italy, en de buurt is uitgeroepen tot een Historic Site of Canada. In het begin van de 20e eeuw was Kensington een toevluchtsoord voor een grote hoeveelheid Joods-Europese immigranten. Na de oorlog settelden zich nog meer immigranten van over de hele wereld in Kensington waardoor de wijk tegenwoordig een groot, multicultureel centrum is. In de laatste 20 jaar is Kensington bijzonder populair geworden onder studenten, kunstenaars en bohemians, en staat het te boek als een populaire bestemming voor toeristen.

Er hangt hier een kunstzinnige en eclectische sfeer. De wijk is trots op het feit dat het voetgangersvriendelijk is, en organiseert maandelijks een Pedestrian Sunday. De gehele buurt is dan autovrij. Straatartiesten en verkopers met kraampjes staan zij aan zij langs het trottoir, en tussen de appartementen ligt een mix van winkels, bars, restaurants en kleine marktjes. In Kensington Market vindt ook een grote openluchtmarkt plaats waar een grote hoeveelheid kaaswinkels, visboeren, slagers, bakkerijen en kruideniers hun waren verkopen. De markt is ook een leuke plek om even te pauzeren en iets te eten. Je vindt hier lekkernijen van over de hele wereld, van empanada's tot donair, taco’s en bánh mì-sandwiches. Op Kensington Avenue liggen vrijwel alleen vintagewinkels (loop eens binnen bij Courage My Love). Er liggen in deze wijk ook een groot aantal verschillende koffietentjes, voornamelijk in Nassau Street, waar men uiteraard een variatie aan fairtrade drankjes en overheerlijke gebakjes verkoopt, zoals bijvoorbeeld in Fika en Cafe Pamenar.

Er is één ding waar alle Torontonains dol op zijn – een goed terras. Omdat de winters hier nogal streng zijn, vlijen locals zich graag neer op een terras met een biertje zodra de temperatuur boven 0 uitkomt. In Kensington vind je wellicht de grootste hoeveelheid terrassen in één gebied. Als je het geluk hebt de wijk te bezoeken wanneer het terrasweer is, probeer dan al vroeg op de dag een tafeltje en stoelen te bemachtigen aangezien terrassen tegen de avond compleet vol zitten. Ronnie’s Local 069, Handlebar, Trinity Common en The Embassy zijn allemaal lokale favorieten. Bezoek je Toronto niet in de zomer? Geen zorgen. Kensington heeft ook een bruisend nachtleven dat zich binnen in clubs afspeelt. Cold Tea is een verborgen pareltje in het Kensington Mall (loop door de grote gang helemaal naar achteren).

TIP: Koffietentjes en restaurants sluiten meestal om 20.00 of 21.00 uur. Er zijn wel een aantal restaurants die later sluiten, maar het is beter vroeg op de avond te dineren.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Toronto

Bekijk alle wijken

The Junction

“Ik ben dol op de bruisende energie van deze wijk. The Junction is een up-and-coming wijk waar steeds weer nieuwe bedrijven opduiken. ”

Chinatown

“In Chinatown kun je gewoonweg geen hongerlijden. Dit is het enige gebied in de stad waar je ’s avonds laat gegarandeerd lekker en goedkoop kunt eten. ”

The Beaches

“Ik houd van de zinderende en soms manische energie van downtown, maar af en toe moet ik me even terugtrekken naar een rustigere en meer ontspannen wijk, zoals The Beaches. ”