Wijken in Toronto

The Beaches

“Ik houd van de zinderende en soms manische energie van downtown, maar af en toe moet ik me even terugtrekken naar een rustigere en meer ontspannen wijk, zoals The Beaches. ”

- Laura woont al sinds 2008 in Toronto

The Beaches, de wijk parallel aan Queen Street East, is de enige plek in Toronto waar een unieke, familievriendelijke ‘beachvibe’ hangt. De wijk trekt al sinds de 19e eeuw een constante stroom toeristen aan. Toen stonden hier nog strandhuisjes en een pretpark aan het strand en de boulevard, die overigens nog steeds bestaan. Tegenwoordig vind je hier meer residentiële huizen dan strandhuisjes, maar The Beaches is nog steeds een favoriete plek voor families die hier graag over de natuurpaden wandelen, ijsjes eten, en zandkastelen bouwen op het strand.

The Beaches ligt nogal een stuk ten oosten van het centrum, maar deze buurt is de reis wel echt waard, vooral als je even wilt ontsnappen aan de wolkenkrabbers en het asfalt. Hikingpaden, schattige en bijzondere boetiekjes, en speciale kinderwinkels zorgen voor een gezellige sfeer, maar er zijn ook een aantal leuke restaurants en bars voor wanneer de avond valt. De residentiële buurt van deze wijk staat bekend als hotspot voor jonge gezinnen, en nergens anders in Toronto vind je zo’n grote variatie aan bouwstijlen.

Het uitzicht op het water, de gezellige promenade, mooie wandelpaden door de natuur en natuurlijk het zandstrand zijn allemaal trekpleisters. Je vindt in deze wijk ook vele parken en groene gebieden, zoals Ashbridge’s Bay Park, Glen Stewart Park en Kew Gardens. In de parken aan het water kun je heerlijk picknicken, volleyballen, windsurfen en andere activiteiten ondernemen.

Ed’s Real Scoop is beroemd in Toronto vanwege het uitzonderlijk goede ijs – en dat zegt genoeg aangezien het westen niet vaak aandacht schenkt aan wat er in het oosten gebeurt – en Great Escape Books is een plek die boekenwurmen echt moeten bezoeken. De allereerste Burger’s Priest – de hamburgertent die snel naam en faam maakte in heel Toronto en daardoor uitbreidde naar het westen – is ook hier gevestigd, evenals Hogtown Smoke, een populair barbecuerestaurant.

TIP: De beste tijd om The Beaches te bezoeken is natuurlijk de zomer, het nadeel is dat de wijk dan uiteraard vol zit met toeristen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Toronto

Bekijk alle wijken

The Junction

“Ik ben dol op de bruisende energie van deze wijk. The Junction is een up-and-coming wijk waar steeds weer nieuwe bedrijven opduiken. ”

Kensington Market

“Als ik slechts één dag in Toronto door kon brengen, dan zou ik naar Kensington Market gaan. Hier vind je namelijk álles (eten, drinken, winkelen, mensen kijken), en het is budgetvriendelijk. ”

Chinatown

“In Chinatown kun je gewoonweg geen hongerlijden. Dit is het enige gebied in de stad waar je ’s avonds laat gegarandeerd lekker en goedkoop kunt eten. ”