Wijken in Toronto

Chinatown

“In Chinatown kun je gewoonweg geen hongerlijden. Dit is het enige gebied in de stad waar je ’s avonds laat gegarandeerd lekker en goedkoop kunt eten. ”

- Laura woont al sinds 2008 in Toronto

Het Chinatown van Toronto, de één na grootste van Noord-Amerika, kent een lange, ingewikkelde en rijke geschiedenis. De plek waar Chinatown is ontstaan in de jaren 1890 (ten oosten van waar het nu ligt), moest plaatsmaken voor een nieuw stadhuis in de jaren ’60. De huidige locatie van Chinatown raakte in diezelfde jaren ook weer in opspraak omdat de bouw van kantoorgebouwen op de planning stond. Gelukkig wisten activisten Chinatown te redden, en is het sindsdien blijven groeien en bloeien. Chinatown is een ontzettend drukke plek, zowel qua auto’s als qua voetgangers – houd er rekening mee dat de trottoirs vol staan met mensen en koopwaren uit winkels.

Het commerciële centrum van Chinatown ligt rondom Spadina Avenue vanaf Queen Street, en loopt helemaal door naar het noorden naar College Street. Je loopt binnen 5-10 minuten naar Kensington Market. Je kunt Chinatown makkelijk bereiken vanuit het centrum, en het is de perfecte plek om een breed scala aan Chinees eten te proeven. Daarnaast zijn er ook tal van fantastische Vietnamese, Thaise en Japanse restaurants. Chinatown is een echte culinaire bestemming, maar je vindt hier ook een aantal interessante souvenirwinkels en winkeltjes met kruidengeneesmiddelen. Verspreid door de wijk staan vele groenten- en fruitkraampjes waar je goedkope producten kunt krijgen die je niet snel in supermarkten zult vinden, evenals een aantal écht goedkope bakkerijen waar je hartige en zoete Chinese gebakjes kunt kopen. Of je nu zin hebt in noodles, dim sum, barbecue, dumplings, traditionele of fusiongerechten, in Chinatown vind je het allemaal. Dumpling House, King’s Noodle, Swatow, Mother’s Dumpling en Xam Yu Seafood zijn allemaal favorieten. Taste of China is een heel bekende en geliefde plek onder chefs in Toronto.

Ben je tijdens het Chinese Nieuwjaar in Toronto (in januari/februari), dan kijk je je ogen uit tijdens alle vieringen, de optochten en evenementen die in dit district plaatsvinden.

TIP: Veel Chinese restaurants op de Spadina Strip blijven tot na 2.00 uur open. Ga dus naar Chinatown voor een lekker warme en goed vullende maaltijd na het stappen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Toronto

Bekijk alle wijken

Kensington Market

“Als ik slechts één dag in Toronto door kon brengen, dan zou ik naar Kensington Market gaan. Hier vind je namelijk álles (eten, drinken, winkelen, mensen kijken), en het is budgetvriendelijk. ”

The Junction

“Ik ben dol op de bruisende energie van deze wijk. The Junction is een up-and-coming wijk waar steeds weer nieuwe bedrijven opduiken. ”

The Beaches

“Ik houd van de zinderende en soms manische energie van downtown, maar af en toe moet ik me even terugtrekken naar een rustigere en meer ontspannen wijk, zoals The Beaches. ”