Wijken in Toronto

The Junction

“Ik ben dol op de bruisende energie van deze wijk. The Junction is een up-and-coming wijk waar steeds weer nieuwe bedrijven opduiken. ”

- Laura woont al sinds 2008 in Toronto

The Junction zit momenteel nog in een soort ‘sweet spot’; het is een hippe en geliefde plek om te wonen, de huur ligt laag genoeg zodat ook kunstenaars zich hier kunnen settelen, en het gentrificatieproces is nog maar voor de helft afgerond. De naam Junction, ‘kruispunt’, is een verwijzing naar de vier spoorlijnen die elkaar in deze buurt kruisen. Little Malta ligt binnen de grenzen van de wijk, dus ga zeker eens naar een bakkerijtje en koop een paar pastizzi. The Junction is familievriendelijk, maar het is wel iets ruiger en funkier dan het oosten dat parallel ligt aan The Beaches.

Op de kruising van Dundas-Keele liggen vele antiekwinkels. Een perfecte dag in The Junction bestaat uit een koffietje drinken in een van de vele leuke cafés, en dan door vintage-items snuffelen in The Art of Demolition, Smash Salvage en vele andere. Hole in the Wall is een ontzettend leuke bar met livemuziek, en 3030 heeft werkelijk alles: eten, drinken, livemuziek en flipperkasten. Indie Alehouse en Farmhouse Tavern zijn voorlopers in The Junction op het gebied van nieuwe trends. Zij serveren boer-tot-bord-seizoensgerechten gecombineerd met ambachtelijk bier.

Sterling Road ligt ook in The Junction. Hier vind je unieke plekken zoals de Toronto Backyard Axe Throwing League, CQB Tactical Paintball & Training Academy, en Cirque-ability, een sportclub waar kinderen en volwassenen circus- en luchtwerktrainingen kunnen volgen. Bezoek ook zeker de grote Henderson Brewing Company (waar je hun bieren kunt kopen, een rondleiding kunt volgen, of gewoon aan de bar kunt zitten), en de Tower Automotive Building, de nieuwe vestiging van het Museum of Contemporary Art Toronto Canada. Het tien verdiepingen tellende Tower Automotive Building is een historische plek dat al tal van veranderingen heeft ondergaan: van een plaatmetaalfabriek in het begin van de 20e eeuw tot een verlaten en verwaarloosd gebouw, en tegenwoordig een toonaangevend kunst- en cultuurcentrum.

TIP: The Junction ligt op enige afstand van het centrum, maar het ligt ook dicht bij High Park met het Toronto Railpath, een multifunctioneel geasfalteerd pad.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Toronto

Bekijk alle wijken

Kensington Market

“Als ik slechts één dag in Toronto door kon brengen, dan zou ik naar Kensington Market gaan. Hier vind je namelijk álles (eten, drinken, winkelen, mensen kijken), en het is budgetvriendelijk. ”

The Beaches

“Ik houd van de zinderende en soms manische energie van downtown, maar af en toe moet ik me even terugtrekken naar een rustigere en meer ontspannen wijk, zoals The Beaches. ”

Chinatown

“In Chinatown kun je gewoonweg geen hongerlijden. Dit is het enige gebied in de stad waar je ’s avonds laat gegarandeerd lekker en goedkoop kunt eten. ”