Wijken in Toronto

Little Italy

“Little Italy heeft veel meer te bieden dan alleen de Italiaanse keuken – maar de overheerlijke gerechten moet je uiteraard wel geproefd hebben! ”

- Laura woont al sinds 2008 in Toronto

Zoals de naam al doet vermoeden, is Little Italy in de loop van de 20e eeuw gevormd door Italiaanse immigranten waardoor het een perfecte bestemming is voor pizza, pasta en gelato in de vele trattoria’s en cafés. Little Italy is makkelijk te bereiken vanuit het centrum en ligt dicht bij Chinatown en Kensington Market. Deze wijk is zowel overdag als ’s avonds een populaire plek. College Street is een bruisend winkelgebied, en de vele zijstraatjes leiden je naar charmante woonwijken.

Little Italy is in de zomer een zeer levendige buurt. Het is gezellig druk op de trottoirs met mensen die in en uit winkels glippen en rustig rondslenteren. De terrassen van restaurants zitten vol fijnproevers die van hun maaltijd en een glaasje wijn genieten. In Little Italy vind je een aantal uitstekende platenzaken (Soundscapes, June Records), tweedehandsboekenwinkels (She Said Boom!, Balfour Books), koffietentjes (Manic Coffee, Empire Espresso), en aparte boetiekjes (Red Pegasus, Arts Market). Als je zin hebt in traditioneel Italiaans eten, dan heb je keuze te over. Breng een bezoek aan Marinella Simply Italian, La Forchette en Vivoli. Er zijn ook nog andere keukens te vinden in Little Italy – The Fish Store & YuNes’ Sandwiches, Pinky’s Ca Phe (Vietnamees) en Churrasqueira Do Sardinha (Portugees) zijn allemaal favorieten onder de locals.

Vermijd de clubs waar bouncers buiten op de stoep staan die je proberen te overtuigen binnen een veel te duur drankje te drinken. Ga liever naar Birreria Volo (voor bierliefhebbers), No One Writes to the Colonel, Cloak and Dagger, de Caledonian of Emmet Ray (voor liefhebbers van whisky). In Little Italy liggen ook twee van de meest hippe bar/restaurants in Toronto – Bar Isabel en Bar Raval. Beide serveren gerechten met Spaanse invloeden, en er hangt een coole, moderne sfeer. Als je meer zin hebt in een informele avond, een leuke dansavond of een ander eclectisch evenement, kijk dan eens op de evenementenagenda van Revival Bar en Mod Club.

TIP: Als de clubs in College Street niet echt jouw smaak zijn, ga dan naar het westen, naar de Dundas-Ossington Strip, voor een hippere vibe (slechts 15 minuten lopen).

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Toronto

Bekijk alle wijken

Kensington Market

“Als ik slechts één dag in Toronto door kon brengen, dan zou ik naar Kensington Market gaan. Hier vind je namelijk álles (eten, drinken, winkelen, mensen kijken), en het is budgetvriendelijk. ”

Chinatown

“In Chinatown kun je gewoonweg geen hongerlijden. Dit is het enige gebied in de stad waar je ’s avonds laat gegarandeerd lekker en goedkoop kunt eten. ”

The Beaches

“Ik houd van de zinderende en soms manische energie van downtown, maar af en toe moet ik me even terugtrekken naar een rustigere en meer ontspannen wijk, zoals The Beaches. ”