Wijken in Sevilla

Triana

“Ik steek regelmatig de brug over om te gaan lunchen in Triana. De blauwe lucht en de kleurrijke gebouwen op Calle Betis zijn gewoon schitterend. ”

- Heidi woont al sinds 2017 in Sevilla

Triana ligt aan de overkant van de Guadalquivir-rivier, en is een van de meest traditionele en beroemde wijken van Sevilla. De wijk heeft een rijke geschiedenis en is daarbij ook een van de mooiste gebieden van de stad. Wanneer je de Puente de Isabel II oversteekt, dat ook wel bekend staat als de Triana-brug, zie je de prachtige en kleurrijke Calle Betis naast de rivier liggen. Dit deel van Sevilla is beroemd omdat dit hét centrum van keramiek en tegelproductie was – de azulejos-tegels zijn opvallend kleurrijk met weelderige patronen die in elkaar overlopen.  

Als je de brug oversteekt, loop je langs een overdekte markt waar je lokale producten kunt kopen, maar waar je ook iets kunt eten en drinken. Als je tijd hebt, reserveer dan een tafel in de bar-restaurant Mariatrifulca die uitkijkt over de brug en de rivier. Het uitzicht is werkelijk fantastisch. Iets verderop ligt Calle San Jacinto, een van de grote straten vol barretjes. Maar als je nog lekkerder wilt eten, tegen een nog betere prijs, zou je een barretje in een van de zijstraatjes moeten bezoeken. De restaurantjes op San Jacinto zijn namelijk nogal toeristisch en het menu is vaak beperkt.

Niet alleen in La Macarena, maar ook in Triana is een zeer beroemde Heilige Maagd van de Hoop te bewonderen, in de Capilla de los Marineros. Triana is het startpunt voor de beroemde El Rocío-pelgrimstocht in mei/juni (50 dagen na Paaszondag). Dan zie je karren voorbijrijden die worden getrokken door ossen, en pelgrims lopen naar het stadje El Rocío, op ongeveer 60 kilometer van Sevilla. Als je in Triana bent gedurende de week voor Pasen, dan zie je vele nazarenos (volgelingen in traditionele kledij) en processies met religieuze figuren door de straten lopen.

Triana stond voorheen vooral bekend vanwege de grote zigeunergemeenschap die hier woonde en de bruisende flamencoscene. Er worden hier ook nog steeds flamencoshows opgevoerd. Anders dan in het verleden zie je hier minder vaak kleine, geïmproviseerde flamenco-evenementen, die vind je nu namelijk veel vaker in Macarena. Het historische Triana is nu een populaire wijk onder families, en er zijn veel meer chique tapasbars. Het nachtleven wordt vooral bezocht door een wat ouder publiek, en de stapavonden eindigen hier ook eerder omdat Triana merendeels een woonwijk is.

Triana is echt een geweldige plek om wat te gaan eten. Er zijn een aantal traditionele tapasbars, en aangezien alles hier vrij dicht bij elkaar ligt, kun je een tapastour maken en bij verschillende restaurants een paar tapas eten, zoals bij Bar Las Golondrinas 1 en Blanca Paloma.

TIP: Neem plaats in een van de bars of restaurants aan het water op Calle Betis, en geniet van de sfeer en het fantastische uitzicht op de stad.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Sevilla

Bekijk alle wijken

La Macarena

“Ik woon hier en ben echt dol op deze wijk! La Macarena ligt dicht bij het centrum, maar het is een rustige woonwijk met een authentiek karakter. ”

Centro

“Ik loop door het centrum op weg naar mijn werk, dus ik geniet iedere dag weer van de geschiedenis en de cultuur van Sevilla. ”

Barrio Santa Cruz

“Santa Cruz is anders dan de rest van Sevilla. Ik ontdek nog steeds nieuwe straten in dit historische deel van de stad. ”