Wijken in Sevilla

La Alameda

“La Alameda is mijn favoriete wijk in Sevilla. Het bruist hier altijd van de activiteiten, en de inwoners zijn erg vriendelijk en ruimdenkend. ”

- Heidi woont al sinds 2017 in Sevilla

La Alameda ligt in het noordelijke deel van de stad, binnen de stadsmuren. De belangrijkste plek is het grote, autovrije plein, Alameda de Hércules, waar regelmatig markten en culturele en muziekevenementen plaatsvinden te midden van de fonteinen. Rondom het plein en in de omliggende straten ligt een groot aantal cafés, bars en restaurants, en tal van hostels en hotels. La Alameda is een sfeervol plein waar het altijd bruist van levendigheid – hier vind je steevast een leuke plek om iets te eten en te drinken, en met een beetje geluk wordt hier spontaan een intieme flamencoshow gedanst of sta je ineens te midden van een festival. Dankzij de twee grote Romeinse kolommen die bij de ingang staan, van een voormalige nabijgelegen Romeinse tempel, en de omringende populieren waar het plein naar vernoemd is (‘álamos’ betekent ‘populieren’ in het Spaans), is Alameda de Hércules een prachtig open plein om te bezoeken.

Het is wellicht verrassend om te weten dat deze wijk nog niet zo lang geleden een ‘no-go’-gebied was. In de afgelopen 15 jaar heeft La Alameda een herontwikkeling ondergaan, en het is nu een ontzettend populaire wijk onder mensen van alle leeftijden en met verschillende achtergronden. De wijk staat vooral bekend om de livemuziekscene en de artistieke, ontspannen sfeer. La Alameda is een ietwat alternatieve wijk van Sevilla, en het trekt voornamelijk een jong publiek aan die hier in het weekend komt stappen. Als je even wilt ontsnappen aan het toeristische centrum, dan is La Alameda een leuk alternatief voor de zeer toeristische barretjes.

Het nachtleven is hier bijzonder gevarieerd – je vindt hier bijvoorbeeld jazzclubs (Jazz Naima), kleine flamencobars (La Sra. Pop), cocktailbars en tapasbars met een moderne fusion twist. Er zijn natuurlijk ook genoeg traditionele tapasbars. Hier vind je ook bars met wat meer underground wereldmuziek (La Bicicleteria), gayclubs en afterhour-clubs.

In de omgeving liggen verschillende cafés en bars waar fotografie- en kunsttentoonstellingen worden gehouden. Ga bijvoorbeeld eens naar El Viajero Sedentario.

In het westen van La Alameda vind je de wijk San Lorenzo. Als je in deze richting loopt, loop je naar de rivier en kom je vele populaire restaurantjes tegen waar men erg lekker eten serveert. 

TIP: La Alameda is een uitstekende plek om een traditionele 'tostada' (toast met tomaat) te eten. Neem plaats op een terrasje in de ochtendzon.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Sevilla

Bekijk alle wijken

Barrio Santa Cruz

“Santa Cruz is anders dan de rest van Sevilla. Ik ontdek nog steeds nieuwe straten in dit historische deel van de stad. ”

La Macarena

“Ik woon hier en ben echt dol op deze wijk! La Macarena ligt dicht bij het centrum, maar het is een rustige woonwijk met een authentiek karakter. ”

Centro

“Ik loop door het centrum op weg naar mijn werk, dus ik geniet iedere dag weer van de geschiedenis en de cultuur van Sevilla. ”