Rio de Janeiro

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Lilian Müller

Het Tom Jobim International Airport, beter bekend als Galeão, ligt in de noordelijke zone van Rio, op zo’n 16 kilometer van het stadscentrum. Er zijn drie manieren om naar je vakantiebestemming te reizen, hoe lang het duurt hangt af van welk vervoer je kiest. Het openbare BRT-systeem (Bus Rapid Transit), dat in verbinding staat met de metro, is de goedkoopste manier, maar de rit duurt wel het langst. De busdienst naar de zuidelijke zone van Rio rijdt naar de grote buurten aan het strand. De snelste optie is een taxi; de rit naar Copacabana duurt ongeveer 40 minuten als het verkeer meezit.

Openbaar vervoer - BRT + metro
De BRT rijdt door de noordelijk zone van de stad, naar het Vicente de Carvalho-station. Daar kun je een metro naar de zuidelijke zone nemen. De rit duurt vrij lang, en ik raad je deze optie alleen aan als je een erg klein budget hebt. Je moet bij het kantoor op het vliegveld een kaartje kopen, dit kost R$ 3,80.

Busdienst
De RioGaleão-Alvorada-bus vertrekt elke 30 minuten vanaf het vliegveld, en stopt onderweg een aantal keer bij haltes aan het strand. Een kaartje kost R$ 16,- en kun je in de bus zelf kopen. De bussen zijn comfortabel en de rit naar Copacabana duurt ongeveer een uur.

Taxi
Dit is de gemakkelijkste en ook de duurste manier om van het vliegveld naar de stad te reizen. Vertegenwoordigers van verschillende taxibedrijven zullen op je afspringen wanneer je bij de uitgang van het vliegveld aankomt, en bieden je prepaid ritten aan waarbij je een vaste prijs betaalt voor de taxirit – afhankelijk van je bestemming. Maar de normale gele taxi’s die buiten het vliegveld staan, zijn vaak tot wel 40% goedkoper. Als je besluit zo’n taxi te nemen, vergeet dan niet de chauffeur te vragen om de meter aan te zetten.

Suggestie of feedback?