Activiteiten in Reykjavik

Nationaal Museum van IJsland

“Dit is zonder meer het beste en meest informatieve museum in Reykjavik voor cultuurliefhebbers en geschiedenisfanaten. ”

- Sibéal woont al sinds 2024 in Reykjavik

Leer meer over de geschiedenis van IJsland vanaf de eerste nederzetting tot de moderne tijd, en de geologische formatie van het eiland. Door de interactieve tentoonstellingen word je ondergedompeld in het leven van de Noorse strijders, boeren en Keltische slaven die de eerste bewoners van IJsland waren. Bodemvondsten, kleding en schatten illustreren hun manier van leven. De rol van de kerk en de regering, tot aan de moderne tijd, wordt verduidelijkt in tijdelijke tentoonstellingen.

TIP: Er zijn verschillende werkbladen waar kinderen zich mee bezig kunnen houden.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Suðurgata 41 | Openbaar vervoer: Strætó Háskóli Íslands - Route 1, 3, 6 | Telefoon: +354 5302200 | Website: http://www.thjodminjasafn.is/english/

Meer activiteiten in Reykjavik

Bekijk alle activiteiten

Aurora Reykjavik

“Mocht je niet het geluk hebt gehad om het Noorderlicht te zien, dan kun je altijd nog het Aurora Reykjavík Museum bezoeken. ”

Duiken in Silfra

“Heb je er ooit van gedroomd om in een vulkanische rift tussen de continenten, in puur gletsjerwater, te zwemmen? Dit is je kans!”

Laugardalslaug Zwembad

“Laugardalslaug is het grootste zwembad en de oorspronkelijke badgelegenheid van de stad, en de plek waar je de locals op elke dag van de week ziet relaxen. ”