Activiteiten in Reykjavik

Duiken in Silfra

“Heb je er ooit van gedroomd om in een vulkanische rift tussen de continenten, in puur gletsjerwater, te zwemmen? Dit is je kans!”

- Sibéal woont al sinds 2024 in Reykjavik

Op slechts één uur van Reykjavik ligt Silfra, een kloof in het Þingvellir Nationaal Park, waar de Europese en Noord-Amerikaanse tektonische platen samenkomen, en het is de enige duikplek tussen deze twee continenten. Het door lava gefilterde water, aangevuld door smeltwater van de Langjökull gletsjer, is een van de meest heldere wateren ter wereld – het is zelfs zo helder dat er geen vissen zijn – maar wees gewaarschuwd, het water is maar 2°C!

TIP: Deze activiteit moet vooraf worden geboekt. Bij Dive.is zit je duikvergunning er al bij, anders moet je er een aanvragen bij de autoriteiten van het Þingvellir Nationaal Park. Dive.is heeft ook een ophaaldienst voor deelnemers in Reykjavik.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Þingvellir | Telefoon: +354 5786200 | Website: www.dive.is

Meer activiteiten in Reykjavik

Bekijk alle activiteiten

The Settlement Exhibition

“Het is moeilijk voor te stellen dat Reykjavik oorspronkelijk één boerderij was, maar onder het beton liggen de overblijfselen van het zware leven dat deze dappere kolonisten hebben moeten verduren. ”

IJslandse Kooklessen

“Je wordt absoluut verliefd op de IJslandse keuken tijdens je bezoek – waarom zou je dan niet leren hoe je de gerechten thuis zelf kunt maken?”

Aurora Reykjavik

“Mocht je niet het geluk hebt gehad om het Noorderlicht te zien, dan kun je altijd nog het Aurora Reykjavík Museum bezoeken. ”