Activiteiten in Reykjavik

Zuid-IJsland Tour

“Watervallen, besneeuwde vulkaantoppen en stormachtige zwarte stranden; Zuid-IJsland is bijna een compleet andere wereld. ”

- Sibéal woont al sinds 2024 in Reykjavik

De winderige zuidkust van IJsland heeft een overvloed aan prachtige bezienswaardigheden. Loop achter de waterval bij Seljalandsfoss door, of kijk op naar zijn buurman Gljúfrabúi, die verborgen ligt achter een klif. Net voorbij de besneeuwde top van de vulkaan, met de onuitspreekbare naam Eyjafjallajökull, zie je de indrukwekkende Skógafoss waterval waar, volgens een oude legende, een Vikingschat achter verstopt ligt. De beroemde zwarte stranden bij Reynisfjara, waar de golven hard op de kust slaan, zijn schitterend en adembenemend. Maar wees voorzichtig bij de kustlijn, de golven zijn hier krachtig en onvoorspelbaar.

TIP: Enkele van de meest bekende tourbedrijven die excursies naar Zuid-IJsland aanbieden zijn Grayline, Reykjavik Excursions en Extreme Iceland. Je kunt natuurlijk ook een auto huren.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Route 1

Meer activiteiten in Reykjavik

Bekijk alle activiteiten

Vlooienmarkt Kolaportid

“Een wirwar van eten, handwerkjes, tweedehands rommel en oude schatten, en een net zo gemengd publiek. ”

The Settlement Exhibition

“Het is moeilijk voor te stellen dat Reykjavik oorspronkelijk één boerderij was, maar onder het beton liggen de overblijfselen van het zware leven dat deze dappere kolonisten hebben moeten verduren. ”

Walvissen Spotten

“Hoewel ze soms zichtbaar zijn vanaf de kust, zie je deze majestueuze en mysterieuze dieren tijdens een bootexcursie van heel dichtbij. ”