Wijken in Reykjavik

Hafnarfjörður

“Hafnarfjörður, letterlijk 'havenfjord', is een schattig vissersstadje en een van de satellietstadjes van Reykjavik. ”

- Sibéal woont al sinds 2024 in Reykjavik

De natuurlijke haven van Hafnarfjörður wordt al sinds de 14e eeuw gebruikt als een belangrijk handelsknooppunt, en het belang van de haven in de Europese handel nam een eeuw later toe toen de Engelsen hier zaken kwamen doen. Ze werden verdreven door de Duitse kooplieden, die op hun beurt werden verdrongen door de Denen in de 17e eeuw. Vandaag de dag is Hafnarfjörður een van de grootste visserijcentra van IJsland.

Het havengebied is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en is heel leuk om doorheen te wandelen. Bezoek het Hafnarfjörður Museum waar je meer leert over het belang van de visindustrie voor dit gebied, en de rol die de stad heeft gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog toen Britse en Amerikaanse troepen hier gestationeerd waren. Kinderen zullen de speelgoedtentoonstelling op de bovenste verdieping van het Pakkhúsið, en de collectie Sívertsens húsið, heel leuk vinden. The Bookless Bungalow, Beggubúð en het gepreserveerde huis van Siggubær geven je een inkijkje in het lokale leven van de laatste honderd jaar door middel van foto’s en permanente tentoonstellingen.

De lavatuinen van Hellisgerði hebben interessante rotsformaties en misschien zelfs elfjes. Ga naar de Lækurinn Vijver en de ruige Hamarinn Kliffen om wat wilde dieren te spotten. Bezoek een van de verschillende warmwaterbronnen bij Ásvallalaug, Suðurbæjarlaug en Sundhöll Hafnarfjarðar om te ontspannen, of snuffel in de vele kunst- en ambachtgalerieën, of het Hafnarborg Art Museum. Eindig je dag in Hafnarfjörður met een lekkere maaltijd in een van de vele visrestaurants.

TIP: Het Viking Festival in juni is zeker een bezoek waard. Kom kijken naar de nagespeelde veldslagen, de kleding, het eten en de ambachten van verschillende voormalige Vikingvolkeren.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Reykjavik

Bekijk alle wijken

Miðborg (stadscentrum)

“Het Stadscentrum van Reykjavik is waar het allemaal gebeurt! Dit gebied zit vol cafés, bars, restaurants, winkels, musea en activiteiten om te ondernemen. ”

Vesturbaer (West-Reykjavik)

“Vesturbær (het westen van de stad) is een van de laatste echt residentiële wijken met een ratjetoe aan oude huizen, bedrijven en lokale beroemdheden (Björk woont hier). ”

Seltjarnarnes

“De natuur ligt slechts op loopafstand van het centrum van Reykjavik. Seltjanarnes is een van de best bewaarde geheimen van de stad. ”