Wijken in Reykjavik

Seltjarnarnes

“De natuur ligt slechts op loopafstand van het centrum van Reykjavik. Seltjanarnes is een van de best bewaarde geheimen van de stad. ”

- Sibéal woont al sinds 2024 in Reykjavik

Hoewel het technisch gezien geen deel uitmaakt van de stad Reykjavik, ligt het dorp Seltjarnarnes, met een inwonersaantal van minder dan 5.000, aan de westkust, precies naast Vesturbær. Het Grótta Island Lighthouse, omgeven door de oceaan en rotsachtige stranden, staat op een eilandje aan de rand van de stad. Wanneer je hier bent, voelt het alsof je kilometers verwijderd bent van het drukke Seltjarnarnes aan de overkant van de haven, en heb je een prachtig uitzicht op de stad. Grótta Eiland en de Vuurtoren kun je alleen bereiken bij eb (de tijden staan genoteerd op een bord) en zijn een aangename aanvulling op je wandeling langs de kust. Je kunt er alleen niet naartoe tijdens het broedseizoen (1 mei – 15 juli). Een volledig rondje langs de kust van het Ráðhús naar Seltjarnarnes, dan zuidwaarts naar Nauthólsvík en terug naar het centrum via Perlan en BSÍ, is ongeveer 20 kilometer lang.

Seltjarnarnes is een van de beste plekken in het hoofdstedelijk gebied om het Noorderlicht te zien in de winter, en in de zomer is dit een fantastische plek om wilde dieren te spotten – er leven hier meer dan 110 diersoorten. Er staat een fotografie-hutje bij het Bakkatjörn-meer waar hobbyisten en professionele fotografen foto’s kunnen maken van de IJslandse broedvogels. Maar let wel goed op; de Noordse sternen zijn venijnig wanneer zij hun jongen beschermen tegen een mogelijke bedreiging. Houd een wandelstok of tripod boven je hoofd om de gemene aanvallen van deze vogels af te wenden.

TIP: Seltjarnarnes is makkelijk met de bus, de fiets of zelfs te voet te bereiken als je fit en actief bent, en is de perfecte plek voor diegenen die even de stad willen ontvluchten, maar geen eigen vervoer hebben.

Suggestie of feedback?

Locatie