Wijken in Reykjavik

Grootstedelijk gebied van Reykjavik

“Ten oosten van Miðborg wordt het grootstedelijk gebied van Reykjavik voornamelijk residentieel, maar er zijn nog steeds enkele toeristische bezienswaardigheden. ”

- Sibéal woont al sinds 2024 in Reykjavik

Ongeveer 3 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Reykjavik ligt Laugardalur (Warmwaterbron Vallei). Hier vind je een groot aantal sport- en recreatiefaciliteiten, waaronder het Laugardalslaug Zwembad, Laugardalsvöllur (het nationale sportstadion van IJsland), het Family Park and Zoo, en de Reykjavík Campsite.

Vanaf de Skarfabakki Haven, nabij Laugardalur, is het maar een kort veerboottocht naar Viðey Eiland waar je een aantal historische huizen en een natuurreservaat kunt bewonderen. De IMAGINE PEACE TOWER, een imposant kunstwerk in de buitenlucht van Yoko Ono, ter nagedachtenis aan John Lennon, schijnt een fel licht de lucht in aan het begin van de winter. Viðey Eiland is waarschijnlijk de allerbeste plek om papegaaiduikers te zien (dus niet degenen die je in de toeristenwinkels vindt) in het gehele hoofdstedelijk gebied.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Reykjavik

Bekijk alle wijken

Miðborg (stadscentrum)

“Het Stadscentrum van Reykjavik is waar het allemaal gebeurt! Dit gebied zit vol cafés, bars, restaurants, winkels, musea en activiteiten om te ondernemen. ”

Seltjarnarnes

“De natuur ligt slechts op loopafstand van het centrum van Reykjavik. Seltjanarnes is een van de best bewaarde geheimen van de stad. ”

Vesturbaer (West-Reykjavik)

“Vesturbær (het westen van de stad) is een van de laatste echt residentiële wijken met een ratjetoe aan oude huizen, bedrijven en lokale beroemdheden (Björk woont hier). ”