Bezienswaardigheden in Porto

Kathedraal van Porto

“De Kathedraal van Porto moet je absoluut bezoeken – dit is het belangrijkste gebedshuis van de stad en een van de oudste gebouwen in Portugal!”

- Daniela woont al sinds 1993 in Porto

De Kathedraal van Porto (Sé do Porto) werd gebouwd in de 12e eeuw en is omgeven door de Paço Episcopal (het bisschoppelijk paleis), en nog een fantastisch uitzichtpunt genaamd Terreiro da Sé. De kathedraal ziet er van de buitenkant wat conservatief uit, maar wanneer je binnen bent sta je versteld van het prachtige grote raam in de vorm van een rozet, de talloze kapelletjes, en de rijkelijk versierde altaren die tijdens de Franse Invasie achter nepmuren werden verborgen.

TIP: Vóór de Kathedraal ligt de beroemde Rua Escura, het perfecte beginpunt voor een wandeling door de verborgen steegjes van Baixa.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Terreiro da Sé, 4050-573 Porto, Portugal | Openbaar vervoer: Estação São Bento | Website: http://www.diocese-porto.pt/

Meer bezienswaardigheden in Porto

Bekijk alle bezienswaardigheden

Sao Bento Station

“Als ik het voor het zeggen had, dan zou elk treinstation er uitzien als dit stijlvolle, museum-achtige station.”

Tuinen van Palácio de Cristal

“Dit is nog steeds een verborgen schat voor zowel locals als bezoekers. Ik vind het heerlijk om door de schilderachtige tuinen te lopen!”

Farol do Molhe

“Dit is mijn favoriete plek om naar de zonsondergang te kijken! ”