Winkelen in Nice

De Oude Stad

“Serieus, ik denk dat dit de allerbeste plek is om souvenirtjes te kopen! ”

- Yasmina woont al sinds 2012 in Nice

In de wijk Le Vieux Nice vind je veel vintagewinkels, zoals L’été en Provence, waar je antieke items kunt komen die al netjes verpakt zijn en die je dus meteen cadeau kunt geven. Naast souvenirwinkeltjes vind je hier ook verschillende winkels waar je Franse parfums, specerijen en lekkernijen kunt kopen die je nergens anders in de stad kunt vinden. Deze buurt heeft een sprookjesachtige charme vanwege de mooie (en dicht op elkaar gebouwde) architecturale gebouwen, smalle straten en prachtige pleinen. Hier liggen ook tal van kleine cafeetjes en restaurants. Het is dan ook geen verrassing dat toeristen hier vaak een hele dag lang rondlopen en in de vele winkeltjes snuffelen.

TIP: Het is handig om wat contant geld op zak te hebben. Sommige winkels in deze buurt hebben namelijk geen pinautomaat.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rue Centrale | Openbaar vervoer: Tram stop Cathédrale - Vieille Ville

Meer winkels in Nice

Bekijk alle winkels

CAP3000

“Dit is mijn meest favoriete plek om te winkelen, omdat ik weet dat ik in CAP3000 alles vind waar ik naar op zoek ben! ”

Avenue de Verdun

“Als je, net zoals ik, een shopaholic bent, dan word je meteen verliefd op deze straat. Hier vind je de meest luxe boetieks van Nice!”

Nice Etoile

“Dit is echt een fantastisch winkelcentrum. Het ligt namelijk op loopafstand van het centrum, en je kunt hier even ontsnappen aan het koude of het echt warme weer. ”