Miami

Wandeling Miami

Jouw lokale TIX-gids: Carissa Chesanek

Je bent zojuist aangekomen in Miami, je hebt je hotel in South Beach bereikt en nu wil je de bezienswaardigheden gaan bezoeken. Mooi! Ga helemaal naar de South of Fifth wijk (als jouw hotel te ver ligt, neem dan een Uber of probeer een Deco Bike), om te beginnen bij South Pointe Park Pier.

Hier kun je genieten van het uitzicht, het geluid en de geuren bij elke zeebries. De lokale bevolking zal op hun fietsen en skateboards stappen, terwijl de strandliefhebbers het zand in zullen duiken en van de zon zullen genieten. Ga ook zeker naar het observatie dek voor het beste zicht op Miami en het strand.

Over het strand gesproken, omdat je toch al dichtbij bent, waarom neem je niet een wandeling over het strand? Neem een paar schelpen mee en loop eens door het warme water van de Atlantische Oceaan.

Aangezien je toch op het strand bent, ga je naar 1 Ocean Drive om de beroemde binnenlocatie Nikki Beach te bekijken. Neem een drankje en plaats het op een comfortabele lounge stoel en geniet van het zicht op de voorbijgangers.

Loop verder langs Ocean Drive om alle klassieke Art Deco gebouwen te bekijken en de iconische, voormalige Versace Mansion (nu de Villa by Barton G.).

Krijg je trek? Loop dan naar 300 Alton Road waar je Monty's op South Beach zult vinden met de beste visgerechten in het gebied die geserveerd worden in een ontspannen strand setting waar je langs het zwembad plaats kunt nemen, er hangt hier een Tiki bar sfeertje.

Ga verder noordwaarts tot je aankomt bij het populaire Lincoln Road buiten warenhuis, waar je vele winkels, restaurants, bars en zelfs salsa dansen zult vinden.

De Miami Beach Botanische Tuin ligt pal naast de 2000 Convention Center Drive dus ga naar binnen en bekijk de weelderige tropische planten en de opwindende lezingen over gezondheid en lessen (zoals yoga in de tuin).

Tot slot ga je terug naar Lincoln Road waar je Juvia restaurant tegen zult komen bovenop een designer garage op 1111 Lincoln Road. Bestel een drankje buiten op het terras met uitzicht op de stad of pak binnen een tafel bij de grote vensters die reiken van de vloer tot het plafond. Als je hier vroeg genoeg arriveert (voor 19 uur) zul je een mooi tafeltje bemachtigen, zeker op een weekdag, maar de bar is altijd een fantastische plek om rond te hangen (met uitzicht) als het niet mocht lukken.

Suggestie of feedback?