Miami

Openingstijden en Betalen in Miami

Jouw lokale TIX-gids: Carissa Chesanek

De meeste winkels in Miami zijn geopend van maandag tot en met zondag. Normaal gesproken zijn ze dagelijks geopend van ongeveer 10.30 am tot 9.30 pm, de meeste sluiten iets vroeger op zondag. Winkels blijven open tijdens de lunch, zonder pauzes overdag. Sommige toeristenwinkels in South Beach blijven later open of zijn zelfs 24 uur per dag geopend.

Lokale Valuta
De lokale valuta in Miami is de Amerikaanse dollar. Je kunt geld wisselen bij de lokale banken, het vliegveld of de Currency Exchange International in de Dadeland Mall, die de beste conversie kan bieden.

Geld opnemen
De meeste geldautomaten accepteren Europese bankkaarten en je hoeft alleen de aanwijzingen op het scherm te volgen om eenvoudig je geld op te nemen. Maar het is altijd verstandig om vooraf bij je bank na te vragen of jouw kaart gebruikt kan worden tijdens het reizen. Afhankelijk van de bank kunnen er transactiekosten gerekend worden.

Vergeet niet dat hoewel Miami veel internationale bezoekers trekt, buitenlandse bankkaarten normaal gesproken niet geaccepteerd worden in lokale winkels en restaurants.

Suggestie of feedback?

Meer in Miami

Bekijk alle tips

Veiligheid in Miami

“Miami is een heerlijke stad, maar wees altijd op je hoede wanneer je hier gaat reizen!”

Luchthaven Transfer Miami

“In de Internationale luchthaven van Miami kan het een beetje lastig zijn om de juiste richting te vinden door de omvang, maar normaal gesproken ondervind ik hier weinig problemen. Er zijn een aantal geschikte wijzes van vervoer naar de stad.”

Praktische Tips Miami

“Baan je een weg door Miami met eenvoudige tips die het uiterste uit jouw verblijf zullen halen!”