Miami

Openbaar vervoer Miami

Jouw lokale TIX-gids: Carissa Chesanek

Miami is groot en beslaat een flink gebied dus goed vervoer is belangrijk om de stad goed te kunnen beleven. Miami behoort tot de meest populaire Zuid-Oostelijke metro steden en bij de meeste inwoners en (Amerikaanse) bezoekers is de auto veruit het populairste vervoersmiddel. Kun of wil jij zelf geen autorijden tijdens je verblijf in Miami, maak je dan vooral geen zorgen. Er zijn genoeg manieren om jezelf te verplaatsen waaronder fietsen, taxi's, bussen, treinen en gratis shuttles.

Deco/Citi Bikes
Je vindt deze fietsen in aangewezen gebieden door de hele stad. Je kunt de fietsen eenvoudig huren door te betalen aan het 24-uurs docking station waarna je de gehuurde fiets op elk ander station in de stad kunt retourneren. Je kunt kiezen om per uur te huren of voor een lidmaatschap, wat ideaal is als je de fiets vaker wilt gebruiken. De prijzen variëren van $6 per uur tot $25 per maand voor leden.

Als je lid wilt worden hoef je alleen online te registreren op citibikemiami.net waar je jouw contactinformatie invult, betaalinformatie verzorgt en een lidmaatschapsprofiel kiest (zoals standaard of deluxe). Maar als je gewoon een fiets wilt huren voor een paar uur en rond South Beach wilt rijden, ga je direct naar de sleutelstations, voer je creditcard in en kies een fiets uit. Je zult dan moeten betalen voor de tijd die je weg bent. Daarna hoef je alleen maar de fiets terug te brengen op elke docking station in de buurt. Handig!

Taxi/Uber
Een eenvoudige manier om Miami te doorkruisen zonder zelf te rijden is met een taxi. In 2014 is Uber beschikbaar gekomen voor klanten in Miami. Deze dienst is op dit moment (mid-2015) onder locals zelfs populairder geworden dan taxi's. Je hoeft alleen de gratis Uber app te downloaden, een creditcard in te voeren en dan kun je overal in de stad een verzoek tot een rit plaatsen. Het grootste voordeel is de vaak lagere prijs dan een reguliere taxirit, het scheelt al snel 20-30% in prijs, dus waar een taxirit vanuit South Beach naar Mid Beach je anders $20 zou kosten, zal het via een Uber auto misschien $8 kosten.

Er zijn niet per definitie hogere tarieven voor taxi's of Ubers in het weekend, maar ze kunnen beide iets duurder zijn als er grote evenementen plaatsvinden of wanneer er veel verkeer is.

Bus
Dit is een relatief goedkope manier om door de stad te reizen en het werkt goed voor de mensen die een langere reis plannen, omdat het een stuk goedkoper is dan een taxi. Je moet wel het tijdschema scherp in de gaten houden en natuurlijk geen bezwaar hebben om de reizen met anderen.

De MetroBus rijdt door de gehele binnenstad van Miami, van South Beach tot Key Biscayne. Elke rit kost $2,25. Je kunt contant geld gebruiken (je krijgt geen wisselgeld) of je kunt hier een Easy Card kopen.

Trein
De MetroRail is een fantastische manier voor mensen om rond te reizen en is erg populair bij de lokale bevolking die wonen in de Brickell en Downtown gebieden. De MetroRail gaat niet naar South Beach of naar het noorden maar wel naar de wijken van South Miami en Palmetto.

Een rit kost normaal gesproken rond de $2 dus het is betaalbaar en vele mensen vinden het prettiger dan reizen met de bus. Je kunt hier je Easy Card kopen en geld toevoegen als dat nodig is. De trein vertrekt normaal gesproken elke 35 minuten en rijdt tot middernacht.

Trolley
Veel wijken als Brickell en Biscayne (die je door Midtown en het Design District leiden) hebben gratis trolley's die het gebied rond gaan en je kunt er gratis in- en uistappen. Maar controleer goed waar de trolley naartoe gaat alvorens je instapt. Sommige trolleys brengen je naar de volgende stad, en anderen blijven slechts enkele kilometers van de originele bestemming. Elke trolley begint normaal gesproken tussen 6.30 en 7.00 uur te rijden met de laatste rit is tegen middernacht. Bekijk het tijdschema van de trolleys.

Suggestie of feedback?

Meer in Miami

Bekijk alle tips

Luchthaven Transfer Miami

“In de Internationale luchthaven van Miami kan het een beetje lastig zijn om de juiste richting te vinden door de omvang, maar normaal gesproken ondervind ik hier weinig problemen. Er zijn een aantal geschikte wijzes van vervoer naar de stad.”

Openingstijden en Betalen in Miami

“De winkels in Miami zijn elke dag open, de hele dag waarmee het heel eenvoudig is om te winkelen tot je er bij neervalt.”

Veiligheid in Miami

“Miami is een heerlijke stad, maar wees altijd op je hoede wanneer je hier gaat reizen!”