Londen

Praktische Tips Londen

Jouw lokale TIX-gids: Zarina Rimbaud-Kadirbaks

Paspoortcontrole
Ondanks dat Engeland een onderdeel is van de Europese Unie, moet je door de paspoortcontrole wanneer je met de auto, boot, trein of het vliegtuig vanuit een ander Europees land arriveert. Gebruik wanneer je een ePassport hebt de ePassport gates op het vliegveld om de lange rijen te vermijden.

Bankpassen
De meeste winkels en restaurants accepteren alle soorten bankpassen, maar soms accepteren ze alleen Visa kaarten. Vooral pinautomaten weigeren nog wel eens Maestro en andere bankpassen. Wissel daarom een klein bedrag in voor Britse ponden voordat je op vakantie gaat. Je kunt ook geld wisselen op de luchthaven of in hotels, maar deze wisselkantoren rekenen vaak hoge kosten en hebben minder voordelige wisselkoersen.

Stekkers
Stekkers in het Verenigd Koninkrijk zijn anders dan die in het vaste land van Europa, dus zorg ervoor dat je een converter meeneemt om je telefoon of tablet op te kunnen laden wanneer je in Londen bent. Je kunt ook een converter op de luchthaven kopen, maar het is goedkoper om dat voor je reis te doen.

Suggestie of feedback?

Meer in Londen

Bekijk alle tips

Do's en Don'ts Londen

Do's als je in Londen bent:

Veiligheid Londen

Londen is een van de veiligste steden ter wereld, maar houd wel in je achterhoofd dat het een metropool is waar misdaad wel voorkomt. De meest gebruikelijke misdaden zijn berovingen en inbraken. Wees verstandig en gebruik tijdens je bezoek je gezond verstand. Dit wil zeggen: wees alert op zakenrollers op staat, op stations, in het openbaar vervoer en in pubs. Zorg er ook voor dat je waardevolle spullen zoals je portemonnee, smartphone of camera niet op tafel legt in openbare plaatsen en ze bijvoorbeeld ook niet in de achterzak van je broek stopt waar ze een makkelijke prooi voor zakkenrollers zijn. Blijf 's nachts in goed verlichte en drukke straten.

Openbaar Vervoer Londen

“Wanneer je zorgvuldig een busreis plant, kun je alle highlights van Londen zien voor een fractie van de prijs van een toeristenbus!”