Londen

Winkeltijden en betalen Londen

Jouw lokale TIX-gids: Zarina Rimbaud-Kadirbaks

Valuta

  • De valuta van het Verenigd Koninkrijk is de Britse Pond (GBP). Je kunt geen Euro's of Dollars gebruiken.
  • Één pond (£) bestaat uit 100 pence (p).
  • Munten: 1p, 2p, 5p, 10p, 50p, £1 en £2. Je spreekt '1p' uit als 'one penny' of 'one pee'. De p in 2p tot 50p wordt uitgesproken als 'pence' of 'pee'.
  • Briefgeld: £5, £10, £20 en £50.

Pinautomaten
Er zijn voldoende pinautomaten in Londen, met name in West End. Alle automaten accepteren Visa pinpassen. Over het algemeen accepteren pinautomaten ook Maestro en Mastercard, maar omdat dit niet altijd het geval is, is het handig om altijd wat kleingeld bij je te hebben.

Wisselkantoren
Je kunt veel wisselkantoren vinden in het West End, op luchthavens en de grote treinstations. Zelfs je hotel zou deze service kunnen leveren. Houd wel in je achterhoofd dat wisselkantoren een vergoeding vragen. Het is het waard om verschillende kantoren met elkaar te vergelijken om te zien wat de voordeligste optie is.

Winkeltijden
Wanneer je van winkelen houdt, is Londen The place to be! De belangrijkste winkelstraten in West End en andere populaire winkelgebieden verwelkomen je 7 dagen per week en sluiten alleen op eerste kerstdag. In het weekend kun je ook een bezoek brengen aan de vele markten die Londen rijk is, de meesten vinden plaats tussen 10.00 en 17.00 uur.

Algemene openingstijden van de winkels in het West End zijn als volgt:

  • Maandag - vrijdag: 09.30 - 20.00 uur
  • Donderdag: 09.00 - 22.00 uur
  • Zaterdag: 09.00 - 21.00 uur
  • Zondag: 12.00 - 18.00 uur
  • Feestdagen: 12.00 - 18.00 uur

NB: Dit zijn algemene richtlijnen. Tijden kunnen per winkel verschillen.

Suggestie of feedback?

Meer in Londen

Bekijk alle tips

Veiligheid Londen

Londen is een van de veiligste steden ter wereld, maar houd wel in je achterhoofd dat het een metropool is waar misdaad wel voorkomt. De meest gebruikelijke misdaden zijn berovingen en inbraken. Wees verstandig en gebruik tijdens je bezoek je gezond verstand. Dit wil zeggen: wees alert op zakenrollers op staat, op stations, in het openbaar vervoer en in pubs. Zorg er ook voor dat je waardevolle spullen zoals je portemonnee, smartphone of camera niet op tafel legt in openbare plaatsen en ze bijvoorbeeld ook niet in de achterzak van je broek stopt waar ze een makkelijke prooi voor zakkenrollers zijn. Blijf 's nachts in goed verlichte en drukke straten.

Vervoer vliegveld Londen

Er zijn zes luchthavens in en om Londen. Het is wellicht verwarrend om de beste manier te vinden om naar Centraal-Londen te komen, maar hier zijn enkele nuttige tips. Hieronder vind je de beste reismogelijkheden per luchthaven. De luchthavens staan in alfabetische volgorde.

Do's en Don'ts Londen

Do's als je in Londen bent: