Londen

Do's en Don'ts Londen

Jouw lokale TIX-gids: Zarina Rimbaud-Kadirbaks

Do's als je in Londen bent:

  1. Verwacht dat locals naar je toe komen om je aanwijzingen te geven wanneer je verdwaald bent, met de kaart van Londen in je handen. Het is een cliché, maar het is echt waar: Londenaren zijn extreem vriendelijke en behulpzame mensen.
  2. Ga een musical bekijken in het Theatre District van Londen. Wanneer je geen bezwaar hebt om in de rij te staan bij de kaartverkoop, kun je voor die dag een goedkoop kaartje krijgen.
  3. Eet curry in "Banglatown" op Brick Lane. Verkozen tot het favoriete eten van de Britten, kun je Londen niet verlaten zonder een geurige chicken tikka masala geprobeerd te hebben!
  4. Eet een typisch Britse pub lunch op zondag: The Sunday Roast is een absolute must! Vermeid pubs die elke dag een roast hebben, dit is waarschijnlijk alleen voor toeristen!
  5. Verwacht dronken reizigers in de metro op avonden in het weekend. Londonaren beginnen vroeg met drinken en zijn tegen 23 uur vaak beschonken. Houd dit in je achterhoofd wanneer je met kinderen op reis bent.

Dont's als je in Londen bent:

  1. Ga niet aan de linkerkant stilstaan op een roltrap! De linkerkant is bedoeld voor mensen die haast hebben en op de roltrap willen lopen. Wanneer je stil wilt staan, doe dat dan enkel en alleen aan de rechterkant.
  2. Je hoeft geen grijze luchten en constante regen te verwachten in Londen, een cliché imago dat de stad niet verdient. Ik vind het hier vaak zonniger dan op het vaste land van Europa en de winters zijn ook milder.
  3. Leg je smartphone en andere waardevolle artikelen niet op de tafel in het bereik van vlugge vingers. Hoewel Londenaars vriendelijke mensen zijn, trekt het vele toerisme helaas ook tasjesdieven aan, dus wees op je hoede!
  4. Betaal niet voor musea. Je kunt permanente museumcollecties gratis bekijken!
  5. Wees niet verbaasd wanneer je dames in het weekend op hoge hakken ziet lopen, veel te strakke jurkjes ziet dragen en zonder jas uit ziet gaan in de winter. Het is voor hen belangrijk om in hun party outfits gezien te worden, of het nu zomer of winter is!
Suggestie of feedback?

Meer in Londen

Bekijk alle tips

Openbaar Vervoer Londen

“Wanneer je zorgvuldig een busreis plant, kun je alle highlights van Londen zien voor een fractie van de prijs van een toeristenbus!”

Veiligheid Londen

Londen is een van de veiligste steden ter wereld, maar houd wel in je achterhoofd dat het een metropool is waar misdaad wel voorkomt. De meest gebruikelijke misdaden zijn berovingen en inbraken. Wees verstandig en gebruik tijdens je bezoek je gezond verstand. Dit wil zeggen: wees alert op zakenrollers op staat, op stations, in het openbaar vervoer en in pubs. Zorg er ook voor dat je waardevolle spullen zoals je portemonnee, smartphone of camera niet op tafel legt in openbare plaatsen en ze bijvoorbeeld ook niet in de achterzak van je broek stopt waar ze een makkelijke prooi voor zakkenrollers zijn. Blijf 's nachts in goed verlichte en drukke straten.

Winkeltijden en betalen Londen

Valuta