Londen

Veiligheid Londen

Jouw lokale TIX-gids: Zarina Rimbaud-Kadirbaks

Londen is een van de veiligste steden ter wereld, maar houd wel in je achterhoofd dat het een metropool is waar misdaad wel voorkomt. De meest gebruikelijke misdaden zijn berovingen en inbraken. Wees verstandig en gebruik tijdens je bezoek je gezond verstand. Dit wil zeggen: wees alert op zakenrollers op staat, op stations, in het openbaar vervoer en in pubs. Zorg er ook voor dat je waardevolle spullen zoals je portemonnee, smartphone of camera niet op tafel legt in openbare plaatsen en ze bijvoorbeeld ook niet in de achterzak van je broek stopt waar ze een makkelijke prooi voor zakkenrollers zijn. Blijf 's nachts in goed verlichte en drukke straten.

Hulp in nood
Wanneer je noodhulp (politie, ambulance, brandweer) nodig hebt, kun je hen bereiken door 999 te bellen. Voor misdaad die geen spoed vereist kun je de politie bereiken met het nummer 101. Hoe vervelend het ook is, ga naar de politie wanneer je beroofd bent, zeker wanneer je een reisverzekering afgesloten hebt en een claim wilt indienen.

Gezondheidszorg
Je kunt een ziekenhuis van de National Health Insurance (NHS) bezoeken wanneer je met spoed gezondheidszorg nodigt hebt. Dit is voor mensen van buiten het Verenigd Koninkrijk geen gratis service. Het is afhankelijk van je reisverzekering, of deze je ziekenhuiskosten vergoedt. Inwoners van de EU moeten een geldige EHIC (European Health Insurance Card) in bezit hebben voor noodhulp in ziekenhuizen van de NHS.

Vervoer
Neem alleen zwarte taxi's of minibus taxi's met een vergunning en vermijd 's nachts de verlaten metrostations.

Drugs
Je mag geen drugs bij je dragen. Dit geldt ook voor cannabis.

Suggestie of feedback?

Meer in Londen

Bekijk alle tips

Vervoer vliegveld Londen

Er zijn zes luchthavens in en om Londen. Het is wellicht verwarrend om de beste manier te vinden om naar Centraal-Londen te komen, maar hier zijn enkele nuttige tips. Hieronder vind je de beste reismogelijkheden per luchthaven. De luchthavens staan in alfabetische volgorde.

Openbaar Vervoer Londen

“Wanneer je zorgvuldig een busreis plant, kun je alle highlights van Londen zien voor een fractie van de prijs van een toeristenbus!”

Winkeltijden en betalen Londen

Valuta