Londen

Wandelroute door Londen

Jouw lokale TIX-gids: Zarina Rimbaud-Kadirbaks

Dit dagprogramma begint bij het metrostation St Paul's. Vanaf hier wandel je naar de St Paul's Cathedral (1). Loop vervolgens naar de Millennium Bridge (2) om de rivier over te steken. Vergeet niet naar beneden te kijken zodat je de gedetailleerde kauwgomkunstwerken door kunstenaar Ben Wilson niet mist. Kijk nu weer naar boven om aan de linkerkant Shakespeare's Globe Theatre (3) te zien liggen. Aan de rechterkant zie je de imposante aanblik van het Tate Modern (4).

Vervolg je wandeling langs de rivier de Theems tot je bij de Southbank arriveert, de culturele spil van Londen. Hier vind je het National Theatre (6) aan je linkerhand en het British Film Institute (7) direct daarnaast. Ga naar het BFI voor een heerlijke maaltijd bij Benugo bar & kitchen (8). Vraag je ober of je de geheime passage in de lounge in mag om in de Drawing Room uit te komen waar je een drankje kunt doen.

Wanneer je uitgerust bent en je maag weer gevuld is, vervolg je je wandeling. De volgende bezienswaardigheden zijn de Hayward Gallery (9), de Royal Festival Hall (10) en het Southbank Centre (11).

Iets verderop zul je de London Eye (12) voor je zien. Loop naar deze attractie toe. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de Theems en de beroemde bezienswaardigheden aan de overzijde: de Big Ben en Houses of Parliament. Naast de London Eye liggen ook nog Sea Life en London Dungeon.

Steek de Westminster Bridge over. Nadat je de Big Ben (13) bent gepasseerd, kom je uit bij Westminster Abbey (14). Vervolg je route in noordelijke richting naar de Churchill War Rooms (15) waarna je bij 10 Downing Street (16) uitkomt. 

Wandel naar Horse Guards Road en volg deze totdat je het Institute of Contemporary Arts (17) hebt  bereikt. Hiervandaan wandel je langs St James' Park over The Mall naar Buckingham Palace (18). Volg Constitution Hill Road aan je rechterhand, die je naar Hyde Park (19) voert. Neem even pauze bij Lido Bar and Cafe (20) voor een opfrisser terwijl je geniet van het heerlijke uitzicht op het meer The Serpentine.

Na een korte pauze ga je naar de Serpentine Galleries (21). Wanneer je hier in de zomer bent, kun je een bezoek brengen aan het naastgelegen Serpentine Pavilion.

Tot slot wandel je over Exhibition Road, die je naar het Museum District (22) van Londen voert, en breng je een bezoek aan het Science Museum, National History Museum of het Victoria & Albert Museum. Hiervandaan ga je naar het South Kensington metrostation (23). Voordat je het station bereikt, kom je langs gezellige restaurants en koffiezaakjes waar je nog even een drankje doet, een lekker stuk taart bestelt of je heerlijke dag afsluit met een verrukkelijk diner.

Suggestie of feedback?

Meer in Londen

Bekijk alle tips

Veiligheid Londen

Londen is een van de veiligste steden ter wereld, maar houd wel in je achterhoofd dat het een metropool is waar misdaad wel voorkomt. De meest gebruikelijke misdaden zijn berovingen en inbraken. Wees verstandig en gebruik tijdens je bezoek je gezond verstand. Dit wil zeggen: wees alert op zakenrollers op staat, op stations, in het openbaar vervoer en in pubs. Zorg er ook voor dat je waardevolle spullen zoals je portemonnee, smartphone of camera niet op tafel legt in openbare plaatsen en ze bijvoorbeeld ook niet in de achterzak van je broek stopt waar ze een makkelijke prooi voor zakkenrollers zijn. Blijf 's nachts in goed verlichte en drukke straten.

Openbaar Vervoer Londen

“Wanneer je zorgvuldig een busreis plant, kun je alle highlights van Londen zien voor een fractie van de prijs van een toeristenbus!”

Vervoer vliegveld Londen

Er zijn zes luchthavens in en om Londen. Het is wellicht verwarrend om de beste manier te vinden om naar Centraal-Londen te komen, maar hier zijn enkele nuttige tips. Hieronder vind je de beste reismogelijkheden per luchthaven. De luchthavens staan in alfabetische volgorde.