Wijken in Londen

Soho & Covent Garden

“Zonder twijfel het drukste en meest toeristische gebied van Londen! Als je niet in een toeristenval wilt trappen, maak dan niet dezelfde fout als ik toen ik voor het eerst de stad bezocht! In plaats van te eten bij een bepaalde steakhouseketen, kun je beter adressen als Mildred's (vegetarisch), Tokyo Diner (Japans) of Gaby's Deli (Mediterraans) bezoeken. Eet als een local en betaal minder toeristische prijzen!”

- Zarina woont al sinds 2012 in Londen

Dit district staat bekend als het Entertainmentdistrict. Hier vind je het merendeel van de theaters en ook veel bars en nachtclubs. Vooral Soho was berucht voor zijn seksindustrie, maar het gebied is nu aan grote veranderingen onderhevig. Er is nog wel een levendige LGBT-scene hier.

Bezienswaardigheden
In het centrum van Covent Garden vind je de Covent Garden Market. Deze voormalige overdekte fruit- en groentemarkt is een schitterend Victoriaans gebouw waar je nu winkels en restaurants aantreft. Er zijn nog steeds marktstalletjes hier, maar deze verkopen handgemaakte artikelen, antiek, accessoires en souvenirs. Naast de markt ligt het Royal Opera House. Hier zie je opera-, ballet- en muziekvoorstellingen van wereldklasse. Aan de andere kant van de markt tref je de St Paul's Church aan, ook wel bekend als de Actors' Church. Vanaf haar jonge jaren in de 17e eeuw is deze kerk verbonden met theater. Vaak kun je op het Covent Garden Piazza voor de kerk een openluchttheatervoorstelling bekijken. De bijzondere Freemasons' Hall in Great Queen Street is nu gedeeltelijk open voor het publiek. Bezoek het museum om meer te weten te komen over de mysterieuze organisatie van de vrijmetselaars. Je hoeft niet ver om te proeven van de Oriënt, je hoeft hiervoor slechts naar Chinatown te gaan. Vanaf de jaren 1970 zijn immigranten uit China en Hong Kong hier neergestreken, waar ze restaurants en internationale supermarkten opzetten. Het Chinese nieuwjaarsfeest dat hier wordt gehouden, staat bekend als de grootste viering buiten China!

Musea & Galerieën
Het London Transport Museum in Covent Garden is een leuk museum voor de hele familie waar je alles te weten komt over het openbaar vervoer in Londen. Het Sir John Soane's Museum is een speciaal museum dat is gewijd aan het leven en werk van de neoklassieke architect Sir John Soane. In het London Film Museum kun je filmrekwisieten en -memorabilia zien. Schrik niet wanneer je ineens oog in oog staat met de Terminator of Alien! Voor goede fotografietentoonstellingen bezoek je de Photographers' Gallery. Dit was de eerste onafhankelijke fotografiegalerie in Groot-Brittannië. Somerset House is een groot neoklassiek gebouw aan de rivier de Theems met een schitterende binnenplaats. Het gebouw is gewijd aan kunst en cultuur, maar er vinden ook veel evenementen plaats.

Parken
Zelfs in een van de drukste gebieden van Londen zul je veel groen en open plekken aantreffen. Rond lunchtijd zie je er vooral locals die in de buurt werken, hun lunch nuttigen. Dit geldt met name voor Soho Square. In het midden van het groene plein staat een houten hut. Hier kun je 's zomers gratis openluchtvoorstellingen bijwonen. Wanneer je meer rust en stilte wilt, ga je naar St. Anne's Churchyard, een verborgen kleine tuin naast een oude begraafplaats. Je betreedt de tuin vanaf Wardour Street. Voor een vleugje glamour ga je naar de Leicester Square Gardens. Hier vinden vaak grote filmevenementen plaats.

Winkelen
Regent Street
 is een van de populairste winkelstraten van Londen. Hier vind je winkels zoals Zara, H&M en Cos. Wanneer je je kinderen wilt verwennen, neem je ze mee naar Hamleys, de oudste speelgoedwinkel ter wereld! Warenhuis Liberty London verkoopt luxeartikelen. Long Acre en Neal Street in Covent Garden zijn goede winkelstraten voor mode, schoenen en accessoires. Seven Dials is een goede plek om te gaan winkelen voor schoenen. Carnaby Street is een leuke autovrije winkelstraat. De Covent Garden Market is zonder twijfel een must see! Kijk rond bij de marktstalletjes, neem een hapje te eten bij een van de restaurants en bezoek de exclusieve winkels. Wanneer je van gadgets houdt, ga dan eens spelen met de nieuwste Apple-producten in hun flagshipstore naast de markt. St Martin's Courtyard is een geweldig nieuw autovrij winkelcentrum in Covent Garden.

Activiteiten
Covent Garden Market is een populaire plek voor straatartiesten. Eens zien of jij uit kunt vinden hoe die man zo in de lucht kan blijven zweven! Er zijn tientallen theaters in Soho en Covent Garden. Hier kun je musicals en verschillende theatervoorstellingen zien. De bekendste theaters zijn: het London Palladium, Theatre Royal, Noël Coward Theatre, Adelphi Theatre, London Coliseum, Apollo Theatre en Palace Theatre. Prince Charles Cinema is een gezellige bioscoop in Chinatown waar je mee kunt doen aan sing-a-longs, maar ook filmmarathons en de nieuwste films kunt kijken. Curzon Soho is een beroemd onafhankelijk filmhuis. Ronnie Scott's Jazz Bar is de beroemdste bar en poppodium in Soho.

TIP: Ga naar Floral Street achter het Royal Opera House om de geweldige luchtbrug 'Dancing Bridge' op de vierde verdieping te zien. Het verbindt het Royal Opera House direct met de Royal Ballet School erachter. Dit is de veiligste manier voor balletdansers om de straat over te steken!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Londen

Bekijk alle wijken

Marylebone, Primrose Hill & Camden

“KOKO is zonder twijfel een van mijn favoriete poppodia in Londen. De roodfluwelen gordijnen en de enorme discobal geven dit podium een grootse sfeer.”

Knightsbridge, Kensington & Chelsea

“Mijn favoriete activiteit in Kensington is om een gratis tentoonstelling van het werk van studenten bij het Royal College of Art te bezoeken. Artiesten zoals Damien Hirst gingen hier naar school. Wie weet, ontdek jij wel de volgende grote artiest!”

Southwark & South Bank

“Mijn favoriete plek in dit gebied ligt verborgen achter de toeristische London Eye. De Leake Street Tunnel, of "Banksy Tunnel", is een legaal straatkunst- en graffitigebied. Letterlijk elke centimeter van de tunnel is bedekt met verf! ”