Wijken in Londen

Marylebone, Primrose Hill & Camden

“KOKO is zonder twijfel een van mijn favoriete poppodia in Londen. De roodfluwelen gordijnen en de enorme discobal geven dit podium een grootse sfeer.”

- Zarina woont al sinds 2012 in Londen

Oxford Street is zonder twijfel de hoofdbestemming voor bezoekers in Marylebone, en zelfs in Londen. Maar probeer net iets naar het noorden te gaan en je wordt beloond met rustige winkelstraten met exclusievere boetieks en charmante koffiezaakjes. Primrose Hill en Regent's Park zijn idyllische groene plekken in het midden van de stad. Precies aan de randen van de parken vind je het culturele hart van Londen.

Bezienswaardigheden
Highgate Cemetery
 is een speciale attractie in Londen. Deze enorme begraafplaats is grotendeels begroeid met bomen, struiken en wilde bloemen. Wanneer je het waagt een bezoek te brengen aan deze plek, ontdek je de romantische en mysterieuze sfeer die er heerst. De Duitse filosoof Karl Marx ligt hier begraven. Voor wat minder zwaar vermaak ga je naar de London Zoo in Regent's Park. Of maak een wandeling langs het Regent's Canal en ontdek een vredige kant van Londen. De Garden of Rest naast de Marylebone Church is een kleine tuin ter nagedachtenis aan de voormalige parochie die hier ooit stond.

Musea & Galerieën
Waar anders dan in Baker Street zou je het Sherlock Holmes Museum kunnen vinden? Dit museum is opgedragen aan de beroemdste detective ter wereld. Waar toeristen massaal naar Madame Tussauds gaan om wassen beelden van beroemdheden te bekijken, gaan locals meestal naar de Ambika P3 Gallery aan de overkant. Deze ongelofelijke plek was ooit een ondergrondse hangar waar ingenieurs beton testten. Nu is het een enorme kunsthal, verscholen van het straatbeeld en de ogen van de toeristen. De Wellcome Collection heeft goede tentoonstellingen die het menselijk lichaam, de geneeskunde, filosofie en kunst onderzoeken. De Lisson Gallery is een galerie met hedendaagse kunst die kunstenaars zoals Ai Weiwei en Richard Long vertegenwoordigt. Londens Joodse gemeenschap streek vanaf de jaren 1880 neer in Oost-Londen. Na de Tweede Wereldoorlog verhuisden ze naar andere Londense districten, met name naar Noord-Londen. Leer over de lange geschiedenis van Britse Joden in het Jewish Museum in de wijk Camden.

Parken
Regent's Park
 is 395 hectare groot en is het grootste openluchtsportveld in Centraal-Londen. Dit koninklijke park is een van de grootste parken van Londen. Attracties hier zijn de London Zoo en het Open Air Theatre. Tussen mei en september kun je hier theatervoorstellingen bijwonen. Het gelaagde auditorium heeft 1200 zitplaatsen. Het wereldberoemde Queen Mary's Gardens in Green Park is Londens grootste rozentuin. Kom hier en neem de geur en de geweldige aanblik van 12.000 rozen in je op! In het noorden gaat Regent's Park over in Primrose Hill. Van hieruit heb je een geweldig uitzicht over Londen.

Winkelen
Oxford Street 
is de grootste winkelstraat van Europa. Hier vind je alle beroemde modewinkels en het luxe warenhuis Selfridges. Hier moet je zijn voor luxe mode, tassen, juwelen, parfum en schoonheidsproducten. Ga naar boven om de grootste schoenenafdeling ter wereld te zien! Als Oxford Street iets te druk voor je is, loop dan een paar minuten naar het noorden naar Marylebone High Street en geniet van een veel rustigere winkelervaring. In plaats van grote winkelketens vind je er kleine boetiekjes. De enorme Camden Markets vormen een van de belangrijkste attracties in Camden. Deze bestaan uit verschillende overdekte en openluchtmarkten en zijn vooral gesitueerd in de oude pakhuizen langs Regent's Canal. Deze markten zijn een geweldige bestemming om handgemaakte artikelen, kleding en muziek te kopen. Verwen jezelf met een geweldige en goedkope maaltijd van de internationale voedselmarkt.

Activiteiten
Camden is de spil van de livemuziekscene in Londen. Het is waarschijnlijk geen toeval dat Amy Winehouse hier woonde. Het Roundhouse was in 1846 gebouwd als een schuur voor treinmotoren. Oorspronkelijk waren de zogenoemde roundhouses ronde gebouwen in het Britse spoorwegsysteem die werden gebruikt om de treinen om te draaien. Nadat het gebouw lange tijd heeft leeggestaan, is het gerenoveerd en is het nu een podium voor theater en livemuziek. KOKO is een poppodium waar livemuziek en clubavonden plaatsvinden. De rode fluwelen gordijnen, balkons en gouden ornamenten verraden dat het ooit een theater is geweest. Het gebouw werd in 1900 geopend als het Camden Theatre. Aanvankelijk was het het grootste theater buiten de West End. Later transformeerde het tot een bioscoop en nu is het een poppodium met ruimte voor ruim 1400 bezoekers. De Electric Ballroom is zowel een poppodium als een overdekte markt. In het weekend zijn er ongeveer 50 stalletjes hier, die vooral mode en muziek voor de gothic- en rockscene verkopen. Ook de concerten en clubavonden zijn vooral gericht op het gothic- en rockpubliek. Underworld is het bekendste podium in Londen voor alternatieve muziek.

TIP: Ga naar het tapasrestaurant Bar Gansa in Camden voor gratis flamenco-optredens!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Londen

Bekijk alle wijken

Soho & Covent Garden

“Zonder twijfel het drukste en meest toeristische gebied van Londen! Als je niet in een toeristenval wilt trappen, maak dan niet dezelfde fout als ik toen ik voor het eerst de stad bezocht! In plaats van te eten bij een bepaalde steakhouseketen, kun je beter adressen als Mildred's (vegetarisch), Tokyo Diner (Japans) of Gaby's Deli (Mediterraans) bezoeken. Eet als een local en betaal minder toeristische prijzen!”

Southwark & South Bank

“Mijn favoriete plek in dit gebied ligt verborgen achter de toeristische London Eye. De Leake Street Tunnel, of "Banksy Tunnel", is een legaal straatkunst- en graffitigebied. Letterlijk elke centimeter van de tunnel is bedekt met verf! ”

Greenwich & Canary Wharf

“Dit gebied doet aan als een volledig andere stad. De combinatie van de terrassen aan de rivier in Canary Wharf en de schitterende historische gebouwen en het enorme park in Greenwich zijn vrij uniek!”