Wijken in Londen

Knightsbridge, Kensington & Chelsea

“Mijn favoriete activiteit in Kensington is om een gratis tentoonstelling van het werk van studenten bij het Royal College of Art te bezoeken. Artiesten zoals Damien Hirst gingen hier naar school. Wie weet, ontdek jij wel de volgende grote artiest!”

- Zarina woont al sinds 2012 in Londen

Dit district bevindt zich ten oosten en zuiden van Hyde Park. Kensington, Chelsea en Knightsbridge zijn de meest exclusieve gebieden in Londen. De duurste appartementen van de stad bevinden zich in Knightsbridge. Notting Hill, wereldberoemd gemaakt door de film met Hugh Grant en Julia Roberts, is een pittoresk gebied in Kensington en Chelsea.

Bezienswaardigheden
Net ten zuiden van Hyde Park ligt de Royal Albert Hall. Dit geweldige Victoriaanse gebouw staat vooral bekend om het muziekevenement Night of the Proms. Aan de westelijke rand van Hyde Park ligt Kensington Palace. Je kunt het paleis bezoeken en tentoonstellingen zien over de koninklijke bewoners uit het verleden, zoals Koningin Victoria en Prinses Diana.

Musea & Galerieën
Het Victoria & Albert Museum richt zich op kunst en design en specialiseert zich in mode en sieraden. Op Exhibition Road vind je het National History Museum en Science Museum. Dit zijn perfecte bestemmingen voor families, maar ook groepen en alleenreizenden zullen hier een geweldige tijd beleven op de verkenningstocht door zowel de toekomst als het verleden. In de Saatchi Gallery in Chelsea vind je hedendaagse kunsttentoonstellingen van zowel gevestigde kunstenaars als nieuw talent. Het Design Museum is een van 's werelds belangrijkste musea voor hedendaags design, van grafisch ontwerp tot architectuur. In november 2016 opent het museum haar deuren op de nieuwe locatie in Kensington.

Parken
Er is veel groen in Kensington & Chelsea. Holland Park is een heerlijke bestemming voor sport en ontspanning. Het heeft een schitterende Japanse tuin genaamd Kyoto Garden. Niet veel mensen kennen de Chelsea Physic Garden. Deze kruidentuin werd in 1673 gestart om geneeskundestudenten te leren om planten te herkennen. In mei van elk jaar kun je de Chelsea Flower Show bezoeken. De grootste bloemenshow ter wereld wordt op het terrein van het Royal Hospital Chelsea gehouden.

Winkelen
Harrods
 is zonder twijfel het bekendste warenhuis in Londen, maar het is ook het grootste warenhuis in Europa! Kom hier om de luxe sfeer op te snuiven en bezoek zeker de delicatessenafdeling. Andere afdelingen verkopen mode, meubels, electronica, speelgoed en veel meer. Harvey Nichols is een chique warenhuis voor exclusieve mode. Naast deze warenhuizen vind je ook andere winkels zoals Tiffany's en Burberry in Knightsbridge. Luxe winkelstraten zijn Sloane Street en Kings Road. Kensington High Street is een geweldige winkelstraat voor confectiemode. Notting Hill ligt in het noorden van Kensington & Chelsea en staat vooral bekend om zijn vernieuwende en trendy sfeer. De schitterende en grootse Victoriaanse herenhuizen, terrassen en gekleurde deuren geven dit gebied zijn karakteristiek uiterlijk. De belangrijkste bezienswaardigheid van Notting Hill is Portobello Road Market, een markt van ruim 1,5 kilometer lang. Een bezoek aan de markt is een unieke ervaring en een absolute must voor antiekverzamelaars! De verkopers wisselen dagelijks en de antiekstalletjes zijn hier alleen op zaterdag. Alle chocoholics zouden verplicht een bezoek moeten brengen aan de chocolatier Melt in Notting Hill. Hier kun je chocolatiers van wereldklasse verse truffels zien maken. Maar het beste is nog wel om je tanden te zetten in een van deze heerlijke schoonheden!

Activiteiten
The Royal Court Theatre
 in Sloane Square voert nieuwe en innovatieve theatervoorstellingen op. Bezoek de Electric Cinema op Portobello Road voor een luxe bioscoopervaring.

TIP: Je hoeft niet te zoeken naar de beroemde boekenwinkel van de film Notting Hill, want deze bestaat niet! Op 142 Notting Hill bevindt zich een schoenenwinkel, dus niet bepaald de plek voor een romantische ontmoetingsplek om Hollywoodfilmsterren te versieren.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Londen

Bekijk alle wijken

Westminster & St James

“Dit is een erg toeristisch gebied, maar Kensington Gardens in Hyde Park is een van mijn favoriete gebieden in Londen. Ik ga altijd een kijkje nemen in de Serpentine Galleries, ze hebben goede tentoonstellingen en als je van kunst houdt, moet je zeker hun boekenwinkel bezoeken!”

Southwark & South Bank

“Mijn favoriete plek in dit gebied ligt verborgen achter de toeristische London Eye. De Leake Street Tunnel, of "Banksy Tunnel", is een legaal straatkunst- en graffitigebied. Letterlijk elke centimeter van de tunnel is bedekt met verf! ”

Greenwich & Canary Wharf

“Dit gebied doet aan als een volledig andere stad. De combinatie van de terrassen aan de rivier in Canary Wharf en de schitterende historische gebouwen en het enorme park in Greenwich zijn vrij uniek!”