Bezienswaardigheden in Lissabon

Torre de Belém

“Het duurde een poosje voor ik dit monument bezocht maar ik was aangenaam verrast. Het uitzicht vanaf de top is fantastisch en je voelt echt dat je in een stukje historie staat.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Dit werelderfgoed van UNESCO is zeker de moeite van een bezoek waard. Het speelde een zeer belangrijke rol in het Portugese Tijdperk van Ontdekkingen omdat het onderdeel uitmaakte van het verdedigingssysteem die de riviermond van de Tejo beschermde. Het lag oorspronkelijk op een klein eiland in de rivier nabij het Jeronimos Klooster, maar in de loop der jaren is dit stukje land verbonden geraakt met de rivieroever.

Mijn favoriete deel van mijn bezoek was het uitzicht vanaf de top van de toren over de Tejo rivier, ik voelde me alsof ik omgeven was door water, bijna drijvend, en vreemd genoeg voelde ik een soort vrijheid die me omarmde toen ik uitkeek op het water. Ik zeg "vreemd" omdat lang geleden in de geschiedenis van deze toren de opslagruimtes in de kelder gebruikt werden als kerkers om gevangenen vast te zetten voordat ze verscheept werden.

Ik denk dat dit monument een bezoekje waard is omdat het gevoel van historie je zal omarmen wanneer je dit gebouw binnenstapt (en ook voor de uitzichten!).

TIP: Houd er rekening mee dat het tijdens piekuren bij het monument erg druk kan zijn en dat er wellicht rijen staan om de nauwe trap te bestijgen. Ik ging in november en we hadden vrijwel het rijk alleen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Avenida Brasilia | Openbaar vervoer: Bus Routes 727, 28, 729, 714 and 751 | Website: http://www.torrebelem.pt/en/

Meer bezienswaardigheden in Lissabon

Bekijk alle bezienswaardigheden

Mercado de Campo de Orique

“De dagen van het inkopen van verse groente en fruit op de markt zijn (helaas) voorbij. Mercado de Campo de Orique heeft een compleet nieuwe trend gezet door kleine bistro's in het centrum te plaatsen waar je nu de hele avond met je vrienden rond kunt hangen!”

Museu dos Azulejos

“Ontdek de 'azulejos' ofwel tegels die de gevels sieren van vele oudere gebouwen in de stad, iets wat typisch is voor Lissabon.”

Castelo de São Jorge

“Wanneer ik me wil voelen alsof ik aan de top van de wereld sta dan ga ik hier naartoe. De uitzichten over Lissabon zijn onverslaanbaar je voelt hier rust en vrede wanneer je over de stad kijkt.”