Bezienswaardigheden in Lissabon

Museu Calouste Gulbenkian

“Bezoek deze plek als je genoeg tijd hebt en wees voorbereid op een wandeling door de historie.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Dit museum werd opgericht door de oliebaron Calouste Gulbenkian die één van de rijkste mensen uit de twintigste eeuw was. Gulbenkian, geboren in Turkije en nauw betrokken bij de olie-industrie besteedde een groot deel van zijn leven aan het verzamelen van kunst. Toen hij met pensioen ging, adopteerde Gulbenkian Portugal als zijn thuis en in zijn testament liet hij zijn volledige kunstverzameling na aan de bevolking van Portugal die in zijn museum ondergebracht zou worden.

De kunstcollectie varieert omvat zowel oude kunst (mijn favoriete stukken zijn de Perzische tapijten, de Lalique collectie en de Turkse tegels en muurgordijnen) als moderne kunst. Er zijn ook stukken te zien uit het Verre Oosten en van diverse Europese kunstenaars. Dit is een fantastische plek om enkele uren door te brengen en je kunt je bezoek afsluiten met koffie in de kantine met een patio buiten met uitzicht op het meer in de tuinen.

TIP: Het museum (net als vele in Portugal) heeft gratis toegang op zondag tot 14.00 uurr. Hiermee heeft iedereen toegang tot de schatten die werden nagelaten aan de Portugese bevolking door Calouste Gulbenkian.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Avenida Berna 45A | Openbaar vervoer: Metro Blue line Sao Sebastiao or Praca da Espanha | Website: http://museu.gulbenkian.pt/Museu/pt/Inicio

Meer bezienswaardigheden in Lissabon

Bekijk alle bezienswaardigheden

Castelo de São Jorge

“Wanneer ik me wil voelen alsof ik aan de top van de wereld sta dan ga ik hier naartoe. De uitzichten over Lissabon zijn onverslaanbaar je voelt hier rust en vrede wanneer je over de stad kijkt.”

Feira da Ladra

“Eén van de oudste vlooienmarkten in Lissabon, hier ga je naartoe voor alles waarvan je niet wist dat je het nodig had!”

Torre de Belém

“Het duurde een poosje voor ik dit monument bezocht maar ik was aangenaam verrast. Het uitzicht vanaf de top is fantastisch en je voelt echt dat je in een stukje historie staat.”