Bezienswaardigheden in Lissabon

Castelo de São Jorge

“Wanneer ik me wil voelen alsof ik aan de top van de wereld sta dan ga ik hier naartoe. De uitzichten over Lissabon zijn onverslaanbaar je voelt hier rust en vrede wanneer je over de stad kijkt.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Het Castelo São Jorge is één van de (vele) hoogtepunten van Lissabon. Het kasteel is gelegen op één van de pieken van de zeven heuvels van de stad en je kijkt naar beneden over de Tejo rivier en het samenraapsel van huizen dat Alfama heet, het district dat aan de voet van het kasteel ligt. Het citadel complex bestaat uit het kasteel, enkele kleinere gebouwen zoals de overblijfselen van een koninklijk paleis, de tuinen, en voor mijzelf, het mooiste deel, het grote plein aan de voorzijde van het kasteel vanuit waar je een panoramisch uitzicht over de stad hebt.

Voor 360 graden uitzichten van Lissabon beklim je de looppaden rond het kasteel, je zult er geen spijt van krijgen.

TIP: Neem de 28E tram naar het Kasteel en loop daarna de heuvel af naar Baixa, verwen jezelf op een drankje en nog een rustgevend zicht op Chapito, de clown school.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rua de Santa Cruz do Castelo | Openbaar vervoer: 28E tram | Website: http://castelodesaojorge.pt/

Meer bezienswaardigheden in Lissabon

Bekijk alle bezienswaardigheden

Mercado de Campo de Orique

“De dagen van het inkopen van verse groente en fruit op de markt zijn (helaas) voorbij. Mercado de Campo de Orique heeft een compleet nieuwe trend gezet door kleine bistro's in het centrum te plaatsen waar je nu de hele avond met je vrienden rond kunt hangen!”

Cristo Rei

“Cristo Rei is één van de herkenbare bezienswaardigheden van Lissabon, ongeacht de tijd van het jaar, dag of nacht, zonneschijn of regen, Cristo Rei staat er, starend over Lissabon.”

Convento do Carmo

“ Ik was al vele jaren in Lissabon voor ik me in de overblijfselen van dit klooster waagde en ik kon haast niet geloven wat ik al die tijd heb gemist.”