Bezienswaardigheden in Lissabon

Mercado de Campo de Orique

“De dagen van het inkopen van verse groente en fruit op de markt zijn (helaas) voorbij. Mercado de Campo de Orique heeft een compleet nieuwe trend gezet door kleine bistro's in het centrum te plaatsen waar je nu de hele avond met je vrienden rond kunt hangen!”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

In de trend om verse groente- en fruitmarkten om te bouwen tot nieuwe vormen van entertainment is Mercado de Campo de Orique een ware trendsetter gebleken. Deze markt werd oorspronkelijk geopend in 1934 en is daarna nog twee maal gerenoveerd in een wanhopige poging met de tijd mee te gaan. Tijdens de laatste verbouwing transformeerde deze plek van een saaie, degelijke versmarkt tot een sociale ontmoetingsplek voor het hippe publiek van Lissabon.

Er is een een breed scala aan bistro's in het centrum van de markt waar je naar hartenlust petiscos kunt kiezen. Je hebt de keuze uit zeevruchten, tapas, burgers of Portugese gebakjes om er maar enkele te noemen. Je kunt hier het traditionele en verfrissende Portugese bier, wijn of champagne drinken, en er is een café dat heerlijke gin en tonics serveert. Het is de bedoeling dat je eerst je eten en drinken gaat bestellen en daarna een tafeltje zoekt in het midden van de hal wat meer weg heeft van een exclusieve eetzaal.

Bij de kraampjes in de zijmuren van dit gebouw kun je verse waren zoals vis, groente en vlees kopen.

TIP: Er is vaak live muziek op zondagavond en dit trekt vele bezoekers. Sterker nog, de markt zit elke dag vol met mensen die hun vrienden willen ontmoeten na het werk voor een snelle snack en drankje voor ze verder gaan, of mensen die hier de hele avond door willen brengen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rua Coelho da Rocha | Openbaar vervoer: 28E tram | Website: https://www.facebook.com/mercadodecampodeourique

Meer bezienswaardigheden in Lissabon

Bekijk alle bezienswaardigheden

Museu Calouste Gulbenkian

“Bezoek deze plek als je genoeg tijd hebt en wees voorbereid op een wandeling door de historie.”

Feira da Ladra

“Eén van de oudste vlooienmarkten in Lissabon, hier ga je naartoe voor alles waarvan je niet wist dat je het nodig had!”

Campo Pequeno

“Stierenvechten is zeker niet voor iedereen, maar Campo Pequeno, de arena in centraal Lissabon is zeker een bezoek waard voor het gebouw alleen. Ik ga er zelf heen voor de culinaire evenementen die hier plaatsvinden in de zomer.”