Bezienswaardigheden in Lissabon

Monsanto

“Ik vind het prachtig dat dit bos in het midden van een grote stad ligt en dat wanneer je over de beschutte paden loopt je het gevoel hebt dat de beschaving mijlenver van je vandaan is.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Er ligt een bos in Lissabon! Het is het beschermde gebied van Monsanto Park dat onderdak biedt aan een grote diversiteit aan bomen en bijna 1000 hectare land omvat. Dit beboste gebied werd oorspronkelijk gebouwd om bescherming te bieden voor de verder kale Monsanto heuvels en om het benodigde groen aan de hoofdstad te geven. Het staat bekend als de Long van Lissabon.

Er zijn een aantal mountainbikeroutes en uitdagende wandelroutes door het park verspreid. Het park heeft picknickplaatsen verspreid door het park en sommige zijn voorzien van barbecues zodat je hier naartoe kunt gaan met alle ingrediënten voor een barbecue met jouw vrienden in een heerlijk natuurlijke omgeving. Er is ook een Ecologisch Centrum in het park met als doel de bezoeker informatie te geven over de flora en fauna die in dit gebied aanwezig is.

TIP: Als je vol zit met energie kun je zelfs fietsen of wandelen van Parque Eduardo VII naar Monsanto langs een fietspad die de twee met elkaar verbindt. Ik raad dit aan voor enkele bezienswaardigheden die je onderweg tegen zult komen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Off the A5 motorway | Openbaar vervoer: Number 723 Bus from Marques de Pombal

Meer bezienswaardigheden in Lissabon

Bekijk alle bezienswaardigheden

Convento do Carmo

“ Ik was al vele jaren in Lissabon voor ik me in de overblijfselen van dit klooster waagde en ik kon haast niet geloven wat ik al die tijd heb gemist.”

Museu Calouste Gulbenkian

“Bezoek deze plek als je genoeg tijd hebt en wees voorbereid op een wandeling door de historie.”

Museu dos Azulejos

“Ontdek de 'azulejos' ofwel tegels die de gevels sieren van vele oudere gebouwen in de stad, iets wat typisch is voor Lissabon.”