Bezienswaardigheden in Lissabon

Convento do Carmo

“ Ik was al vele jaren in Lissabon voor ik me in de overblijfselen van dit klooster waagde en ik kon haast niet geloven wat ik al die tijd heb gemist.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Dit museum, gelegen in de hoek van Largo do Carmo, was eigenlijk het overblijfsel van een klooster dat oorspronkelijk in 1389 gebouwd was. Het klooster was deels verwoest in de aardbeving van 1755 in Lissabon en de Gotische ruïne van het kerkdeel van het klooster staat vandaag de dag nog als een herinnering aan de verwoesting die de stad ooit heeft meegemaakt.

Wanneer je binnenkomt wordt je verwelkomd met enorme marmeren pilaren en lege, gotische bogen die uitstrekken naar de hemel in het openlucht gedeelte van het museum. Als je richting het kleine, archeologische museum loopt dat zich in de apsis kapel aan het einde van het gebouw bevindt, kijk dan omhoog naar de gigantische blauwe hemel boven je om de grootsheid van dit gebouw volledig tot je te nemen.

Het contrast van deze ruïne en de heldere blauwe hemel van Lissabon is iets wat je niet mag missen.

TIP: Als je geluk hebt kun je in de zomer een openluchtconcert aantreffen of een expositie in de ruïne.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Largo do Carmo | Openbaar vervoer: Baixa-Chiado metro | Website: http://www.museuarqueologicodocarmo.pt/index.html

Meer bezienswaardigheden in Lissabon

Bekijk alle bezienswaardigheden

Mercado de Campo de Orique

“De dagen van het inkopen van verse groente en fruit op de markt zijn (helaas) voorbij. Mercado de Campo de Orique heeft een compleet nieuwe trend gezet door kleine bistro's in het centrum te plaatsen waar je nu de hele avond met je vrienden rond kunt hangen!”

Castelo de São Jorge

“Wanneer ik me wil voelen alsof ik aan de top van de wereld sta dan ga ik hier naartoe. De uitzichten over Lissabon zijn onverslaanbaar je voelt hier rust en vrede wanneer je over de stad kijkt.”

Cristo Rei

“Cristo Rei is één van de herkenbare bezienswaardigheden van Lissabon, ongeacht de tijd van het jaar, dag of nacht, zonneschijn of regen, Cristo Rei staat er, starend over Lissabon.”