Bezienswaardigheden in Lissabon

Jardim do Príncipe Real

“Deze tuin is altijd een broeinest van activiteit met mensen van alle leeftijden die genieten van dit natuurparadijs in de stad. Er zijn ook twee kiosken met versnaperingen, een kinderspeelplaats en restaurants in de hoeken van de tuin.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Op de meeste plaatsen in Lissabon zijn kinderen van harte welkom en de Tuin van Príncipe Real behoort ook zeker tot deze plaatsen dankzij de speeltuin in dit park.

Er is een restaurant met een buitenterras dat ligt onder een prachtige oude vijgenboom. De gerechten zijn eenvoudig en lekker maar de reden dat deze locatie zo kindvriendelijk is komt door de tuin met een omheinde speelplaats waar kinderen kunnen spelen terwijl volwassen onderling genieten van een hapje en een drankje.

Ik raad altijd aan om buiten te gaan zitten maar je kunt soms hinder ondervinden van bijen en vliegen in de zomerhitte, in het bijzonder wanneer je een zoet drankje hebt, dan kun je beter binnen gaan zitten. Ondanks de insecten is het een prachtige plek om uit te rusten en je kinderen in de gaten te houden terwijl ze door het park rennen.

TIP: Onder dit park bevindt zich een oud, stenen reservoir uit de negentiende eeuw wat onderdeel uitmaakt van het stadswatermuseum, dus wanneer de kinderen klaar zijn met spelen is dit ook een goede plek om te bezoeken.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Praca do Principe Real | Openbaar vervoer: Bus number 758 and 773

Meer bezienswaardigheden in Lissabon

Bekijk alle bezienswaardigheden

Mercado de Campo de Orique

“De dagen van het inkopen van verse groente en fruit op de markt zijn (helaas) voorbij. Mercado de Campo de Orique heeft een compleet nieuwe trend gezet door kleine bistro's in het centrum te plaatsen waar je nu de hele avond met je vrienden rond kunt hangen!”

Museu dos Azulejos

“Ontdek de 'azulejos' ofwel tegels die de gevels sieren van vele oudere gebouwen in de stad, iets wat typisch is voor Lissabon.”

Castelo de São Jorge

“Wanneer ik me wil voelen alsof ik aan de top van de wereld sta dan ga ik hier naartoe. De uitzichten over Lissabon zijn onverslaanbaar je voelt hier rust en vrede wanneer je over de stad kijkt.”