Bezienswaardigheden in Lissabon

Campo Pequeno

“Stierenvechten is zeker niet voor iedereen, maar Campo Pequeno, de arena in centraal Lissabon is zeker een bezoek waard voor het gebouw alleen. Ik ga er zelf heen voor de culinaire evenementen die hier plaatsvinden in de zomer.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Oorspronkelijk werd dit bouwwerk gebouwd rond 1890 maar het werd geheel gerenoveerd in 2006. De indrukwekkende rode steen structuur onderscheid zich van omringende gebouwen en is gebaseerd op de Moorse, Noord-Afrikaanse architectuur. Het is gebouwd op een cirkelvormig vloerplan met een achthoekige toren op elk punt van de kompas. Er is nu een uitgebreid winkelcentrum en food court onder het hoofdgebouw.

Er zijn 10.000 zitplaatsen en als er geen gevechten zijn (de seizoenen duren van Pasen tot het einde van de zomer) wordt deze plek gebruikt voor concerten en diverse andere evenementen. Er was een paar jaar geleden zelfs een Lego expositie, je wordt hier dan ook steeds weer verrast.

TIP: Als je het geluk hebt in de stad te zijn tijdens een chocolade- of wijnproeverij bij Campo Pequeno dan raad ik je zeker aan deze bij te wonen. De toegangsprijs is meestal heel redelijk en het evenement vindt plaats op de cirkelvormige stierenvechtring. Dit is een fantastische plek om te bezoeken en de heerlijkste Portugese gerechten en wijnen te proeven.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Avenida Republica | Openbaar vervoer: Campo Pequeno metro (Yellow line) | Website: http://www.campopequeno.com

Meer bezienswaardigheden in Lissabon

Bekijk alle bezienswaardigheden

Jardim da Estrela

“Ik houd van deze tuin in Lissabon. Ik vind het in elk seizoen prachtig. In de zomer is het een bron van activiteit met concerten en mensen in de zon. In de winter is het prachtig vanwege de leegte, slechts doorbroken door mensen die over de winterse paden lopen.”

Museu Calouste Gulbenkian

“Bezoek deze plek als je genoeg tijd hebt en wees voorbereid op een wandeling door de historie.”

Castelo de São Jorge

“Wanneer ik me wil voelen alsof ik aan de top van de wereld sta dan ga ik hier naartoe. De uitzichten over Lissabon zijn onverslaanbaar je voelt hier rust en vrede wanneer je over de stad kijkt.”